Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá je lídrom na trhu bezpečných sieťových riešení využívajúcich prednosti cloudu, vydala 15. dôležitú aktualizáciu svojej obľúbenej platformy Nebula pre správu sietí v cloude.

Hlavnými prednosťami aktualizácie P15 sú vylepšenia na základe skúseností užívateľov, jednoduchší nákup licencií a detailný popis pre platené funkcie platformy Nebula. Ďalej aktualizácia ponúka lepšie bezpečnostné funkcie prepínačov, bezpečnostný mechanizmus proti prípadnej chybe konfigurácie prepínača a nový nástroj pre vzdialenú konfiguráciu mobilných routerov.

Platforma Nebula malým a stredne veľkým organizáciám ponúka najucelenejšie riešenie pre správu sietí v cloude. K dnešnému dňu rodina kompatibilných zariadení zahŕňa viac než 80 produktov vrátane prístupových bodov štandardu WiFi 6E, multigigabitových prepínačov, firewallov a mobilných routerov. Nebula prostredníctvom jedného riadiaceho panelu umožňuje kompletnú správu konektivity a zabezpečenia siete.

Jednoduchší nákup licencií

Počínajúc aktualizáciou P15 zákazníci môžu licencie k platforme Nebula zakúpiť priamo na portáli pre správu. Aktualizáciu tak ocenia všetci profesionálni užívatelia a malé organizácie, ktorým doposiaľ nezostávalo nič iného než tráviť veľa času hľadaním licencie na rôznych platformách.

Do riadiaceho centra Nebula Control Center (NCC) bola novo integrovaná online nákupná platforma Marketplace. Tá automatizuje celý nákup licencie, ktorý je tak v porovnaní s offline riešením až 10x rýchlejší, čím osobám zodpovedným za správu licencií šetrí drahocenný čas. Aktualizácia avšak našich obchodných partnerov nepripravuje o možnosť naďalej licencie nakupovať offline alebo prostredníctvom online licenčnej platformy Circle.

Možnosť bezplatného vyskúšania a flexibilný upgrade firmwaru

Ďalšou novinkou, ktorú prináša aktualizácia P15, je možnosť si celkom bezplatne po dobu 30 dní vyskúšať platené funkcie platformy Nebula.

Za zmienku stojí tiež väčšia flexibilita pri upgrade firmwaru. Užívatelia tak môžu upgrade nielen načasovať, ale tiež zvoliť, či chcú upgradovať automaticky alebo manuálne, a vybrať, či má byť firmware upgradovaný na najnovšiu dostupnou verziu alebo  na predchádzajúcu  verziu, ktorá je časom preverená užívateľmi ako stabilná.

Podrobný prehľad prémiových funkcií

Zákazníci z radov malých a stredne veľkých organizácií často mávajú obmedzené finančné možnosti, a zo svojej investície do sieťovej infraštruktúry tak potrebujú vyťažiť maximum. Spoločnosť Zyxel v reakcii na tieto nároky aktualizovanú platformu Nebula vybavila prehľadnou prezentáciou platených funkcií. Stačí kurzorom myši prejsť na požadovanú platenú funkciu a užívateľovi sa zobrazia detailné informácie, pomocou ktorých ľahko zistí, či daná funkcia je pre jeho organizáciu vhodná a jej nákup sa oplatí. 

„Zlepšenia zahrnuté v aktualizácii P15 odrážajú našu snahu poskytnúť zákazníkom čo najlepšiu užívateľskú skúsenosť. Pri príprave aktualizácie sme zohľadnili spätnú väzbu ku starším verziám platformy Nebula a tiež požiadavky a podnety komunity užívateľov. Funkcie a prvky obsiahnuté v novej aktualizácii pomôžu našim zákazníkom zvládnuť súčasné výzvy a uľahčia fungovanie malých a stredne veľkých organizácií ešte lepšie,“ poznamenáva Kell Lin, Senior Associate Vice President divízie Networking v spoločnosti Zyxel.

Najnovšia aktualizácia platformy Nebula naviac posilňuje zabezpečenie a odolnosť sieťových prepínačov. Jej súčasťou sú totiž nástroj IP Source Guard pre ochranu siete pred IP spoofingom a funkcia Auto Configuration Recovery pre ochranu pred chybnou konfiguráciou, v dôsledku ktorej by prepínače mohli stratiť spojenie s centrálnym riadiacim centrom NCC. A v neposlednom rade nová aktualizácia obsahuje tiež nástroj pre vzdialenú konfiguráciu mobilných 4G alebo 5G routerov, vďaka ktorému odpadá ich časovo náročné nastavovanie priamo na mieste.

Podrobnosti o najnovšej aktualizácii platformy Nebula nájdete na stránkach: https://www.zyxel.com/sk/sk/products_services/NCC-Nebula-Control-Center/

* Možnosť bezplatného vyskúšania bude k dispozícii približne od októbra 2022.

Značky: