Rýchla sieť, ktorá zvíťazí v konkurenčnom boji s Wi-Fi sieťami susedov, nemusí stáť celý „majland“.

Router TP-Link Archer AX1500 so štyrmi anténami a podporou Wi-Fi AX si sprevádzkujte aj sami a môže byť náhradou za váš aktuálny router. Má štandardné 4 LAN gigabitové konektory plus gigabitový WAN port.

Najlepšie je nastaviť najnovší Wi-Fi protokol. Router bude stále vysielať v kompatibilnom režime, a tak sa k nemu bez problémov pripoja všetky ostatné zariadenia. Ak máte doma počítač alebo notebook s podporou takto rýchlej siete, dozviete sa to po pripojení k nej. Zvyknú to ukázať smartfóny a na to, že odrazu môžete využívať superrýchlu bezdrôtovú sieť, vás upozorní aj Windows 10.

Silnou stránkou bude najmä pokrytie, ktoré jednak zvyšuje samotný štandard AX, ale takisto aj štyri antény. Technológia Target Wake Time sa postará o to, aby sa predĺžila energetická výdrž vašich zariadení. Dochádza tu k optimalizácii dát a napríklad zariadenia ako smartfóny môžu lepšie využiť úsporný režim, keď ich nepoužívate. Okrem iného tým, že základná komunikácia bude prebiehať v režime s menším prenosom základných komunikačných paketov.

Cena: 119 €

Zapožičal: AGEM Computers

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.