Acer predstavil výkonné spotrebiteľské notebooky naprieč svojimi populárnymi radmi Swift, Spin a Aspire.

Všetky sú vybavené novými procesormi Intel Core 11. generácie s grafikou Intel Iris Xe. Prichádzajú s estetickým dizajnom a s najnovšími technológiami v tenkom a ľahkom tele.

Acer Swift 3X – tenký, ľahký a s vysokým výkonom

Swift 3X je osadený novou dedikovanou grafikou Intel Iris Xe MAX v kombinácii s procesormi Intel  Core a ponúka používateľom, ako sú fotografi a YouTuberi príslušný výkon na cestách. Rovnako sa dá dobre využiť na prácu i hranie hier. Swift 3X, ktorý je ľahký ako pierko (1,37 kg), zvládne beh niekoľkých náročných aplikácií naraz pri výdrži až 17,5 hodiny.

Acer Swift 3X

Acer Swift 3X

V prípade potreby ho možno tiež rýchlo nabiť – po 30 minútach nabíjania ponúkne až 4 hodiny používania. Na jeho 14 -palcovom Full HD IPS displeji ožijú farby a detaily – pokrýva 72 % farebného priestoru NTSC a ponúka 84 % pomer veľkosti obrazovky k telu notebooku. Aj obsah sa načíta rýchlejšie a to vďaka rýchlejšiemu pripojeniu internetu prostredníctvom Intel Wi-Fi 6 (Gig +). Swift 3X tiež prichádza s bohatým zoznamom portov, ako je USB-C, Thunderbolt 4 a USB 3.2 Gen2.

Acer Spin 5 – ultratenký, dotykový a konvertibilný

Acer Spin 5 je dotykový konvertibilný notebook s hmotnosťou iba 1,2 kg a hrúbkou len 14,9 mm určený pre tých, ktorí hľadajú extrémnu produktivitu. Má 360 ° pánty, ktoré ho umožňujú premeniť do rôznych podôb, ako je tablet na realizáciu poznámok alebo režim klasického notebooku na písanie. Vtedy je klávesnica mierne zvýšená a písanie je tak ergonomickejšie a umožňuje to aj lepšie chladenie notebooku . Dotykový displej a touchpad sú prekryté voliteľnou vrstvou antibakteriálneho skla CORNING Gorilla Glass. Okrem toho bolo preukázané, že voliteľné antibakteriálne činidlo na báze iónov striebra v povlaku na klávesnici naozaj redukuje širokú škálu baktérií.

Acer Spin 5

Acer Spin 5

Notebook je poháňaný procesorom až Intel Core I7 jedenástej generácie s grafikou Iris Xe. Má mimoriadne úzke postranné rámčeky, len 7,78mm a výsledkom je pôsobivý 80% pomer veľkosti obrazovky k telu. VertiView IPS2 displej s pomerom strán 3: 2 poskytuje o 18 % viac priestoru na obrazovke oproti displeju s pomerom strán 16: 9. Notebook má aj integrované pero Acer Active Stylus využívajúce technológiu Wacom AES. Vďaka až 15-hodinovej výdrži na batériu, niekoľkým USB-C portom a podporou Thunderbolt 4, rýchlej Killer 1650 Wi-Fi a dvojici dopredu smerujúcich reproduktorov je Spin 5 ideálnym spoločníkom pre profesionálov, ktorí svoju kreativitu potrebujú uplatniť i na cestách.

Acer Spin 3 – produktivita v 360 stupňoch

Prenosný a ľahký Spin 3 je 13,3-palcový notebook s pomerom strán 16:10, ktorý sa môže pochváliť až WQXGA rozlíšením (2 560 × 1 600 px) a multidotykovým IPS2 displejom. Rovnako ako Spin 5 je osadený procesormi Intel Core 11. generácie s grafikou Iris Xe. Veko notebooku Spin 3 možno pretočiť o 360°, čo dáva možnosť pracovať a baviť sa rôznymi spôsobmi. Dodáva sa tiež s integrovaným stylusom Acer Active Stylus rozpoznávajúcim 4 096 úrovní tlaku, čo umožní pri skicovaní alebo písaní využívať dotykovú obrazovku na maximum. Vďaka kombinácii s dvojicou SSD, dvoma portami USB-C s rozhraním Thunderbolt 4 a bezdrôtového pripojenia Killer 1650 Wi-Fi je Spin 3 vynikajúcou voľbou pre študentov alebo profesionálov pracujúcich na cestách.

Acer Spin 3

Acer Spin 3

Acer Aspire 5 – praktický, funkciami nabitý a výkonný

Notebook Aspire 5 klasickej konštrukcie umožňuje vďaka procesorom Intel Core 11. generácie s grafikou Iris Xe alebo dedikovanou NVIDIA GeForce MX450 hravo zvládnuť prácu na niekoľkých úlohách súčasne. Full HD IPS3 dotykový3 displej tohto notebooku je obklopený úzkymi rámčekmi, ktoré poskytujú 80 % pomer obrazovky k telu notebooku. Tento dôraz na vzhľad pokračuje v elegantnom a profesionálne vyzerajúcom tele osadeného, pričom je k dispozícii až 24 GB pamäte DDR4 SDRAM a až 1 TB M.2 PCIe SSD a 2 TB HDD úložisko. Ergonomická konštrukcia pántov zdvihne telo Aspire 5 a nakloní klávesnicu do uhla vhodného pre pohodlné písanie, lepšie zážitky zo zvuku a lepšie vetranie, zatiaľ čo Acer Color Intelligence vylepšuje obraz na displeji. Dvojpásmová Wi-Fi 6 v porovnaní s Wi-Fi 5 zlepšuje priemernú priepustnosť siete až trikrát a znižuje latenciu až o 75 %.

Acer Aspire 5

Acer Aspire 5

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.