Spoločnosť Kingston uviedla na trh novú verziu slúchadiel HyperX Cloud s modelovým označením HyperX CloudX Pro Gaming Headset.

Slúchadlá sú prezentované ako oficiálny headset pre hernú konzolu Xbox One. Faktom je, že budú fungovať s hocakým zariadením s 3,5 mm jackom, a to vrátane mobilných zariadení. A aj v prípade, že ich použijete počas hrania na Xboxe, nezískate žiadne extra funkcie, čiže v tomto prípade ide čisto iba o marketing. Nehovoriac o tom, že potrebujete ovládač pre Xbox, ktorý obsahuje 3,5 mm audiokonektor, čo pôvodná verzia ovládača nemá. Na toto si treba dať pozor, aby ste neboli nemilo prekvapení. Na porovnanie, konkurenčný oficiálny headset pre PlayStation 4 umožňuje aplikovať exkluzívne nastavenia zvuku pre jednotlivé hry. Tam je to však dané tým, že slúchadlá sú bezdrôtové. HyperX CloudX vyžaduje pripojenie pomocou kábla.

Ak si odmyslíme licenciu pre Xbox, HyperX CloudX je výborné zariadenie. Dizajn slúchadiel je výborný. Chválime ergonómiu, headset sa nám nosil na hlave pohodlne a patrí k aktuálnej špičke. Chválime aj odolnú kovovú konštrukciu, čo nie je vždy v tejto cenovej rovine štandardom.

Výborný základ (pohodlná a odolná konštrukcia) dopĺňa kvalitná a vyvážená reprodukcia zvuku. Slúchadlá sú uzavreté, majú 53 mm meniče. Hry si pomocou tohto headsetu užijete naplno. Pripomienky nemáme ani k sledovaniu filmov, či počúvaniu hudby. V tomto smere by možno niekedy vynikli výraznejšie basy, ale to je subjektívny pocit. Faktom je, že sme už testovali herné slúchadlá, ktoré mali ešte menej basov. HyperX CloudX ich nemá ani veľa, ani málo. Tak akurát. Jediná reálna pripomienka teda smeruje k maximálnej hlasitosti, ktorá mohla byť ešte o kúsok vyššia. S týmto sa však v segmente herných slúchadiel stretávame pravidelne. Hlasitosť je možné regulovať pomocou diaľkového ovládača na kábli a takisto aj stlmiť mikrofón.

Slúchadlá pripojíte k zariadeniu pomocou jedného 3,5 mm konektora. V balení nájdete aj 2-metrovú redukciu, ktorá rozdelí jack na samostatný konektor pre slúchadlá a mikrofón. Ten je možné v prípade potreby pripojiť k headsetu. Kábel pôsobí odolne, páči sa nám aj obal na prenášanie, ktorý je súčasťou základnej výbavy.

Vo výsledku ide o výborné slúchadlá, ktorým takmer niet čo vytknúť. Zaslúžený Tip redakcie.

Cena: 99 EUR
Zapožičal: Kingston

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit