Produktový rad Rival od spoločnosti SteelSeries nám v roku 2016 robil radosť.

Rival 100 ponúka veľmi dobrý pomer cena/výkon a ide o atraktívnu voľbu pre každého, kto chce šikovnú hernú myš, ale nepotrebuje doslova profesionálne príslušenstvo. Rival 700 je kvalitne spracovaná vlajková loď pre najnáročnejších hráčov. A SteelSeries Rival 500 využíva rovnaký optický senzor ako vlajková loď a poteší každého, komu nestačí štandardných 5 až 7 tlačidiel. Myška ich ponúka viac ako dvojnásobok.

Novinka má vo výbave celkovo 15 tlačidiel. Nejde o prvú myš svojho druhu, podobné modely ponúka aj konkurencia. SteelSeries v prípade Rival 500 prichádza s iným rozmiestnením tlačidiel a konštatujeme, že sme mu prišli na chuť pomerne rýchlo. Najväčší počet extra tlačidiel je totiž umiestnený v oblasti palca. Tu sa nachádza celkovo 6 tlačidiel, ktoré vytvárajú mierne lichobežníkový tvar. Dizajn tejto časti chválime, jednotlivé tlačidlá sme dokázali stláčať intuitívne a všetky sme mali na dosah nášho palca. K dispozícii je takisto pogumovaná oblasť, kde môžete mať palec pohodlne položený bez stláčania akéhokoľvek tlačidla. Pri používaní tejto myšky sa nám málokedy stalo, že by sme omylom stlačili iné tlačidlo, a to nie je v prípade herných myšiek, ktoré sú bohaté na počet tlačidiel, vždy samozrejmosť. SteelSeries teda chválime.

Ďalšie tlačidlá sú umiestnené v oblasti ľavého a pravého tlačidla. Na ľavej strane sú to dva kusy, na pravej strane iba jedno. Pod scrollovacím kolieskom sa štandardne nachádza jedno malé tlačidlo a samotné koliesko je možné stláčať v strede, doľava a doprava. Výsledkom je už spomenutých 15 tlačidiel. Základom myši je optický senzor PixArt PMW3360 s rozlíšením 100 až 16 000 CPI, ktorý výrobca použil aj v prípade modelu Rival 700.

Ergonómia myšky nám vyhovuje. Zariadenie je o trochu kratšie a širšie v porovnaní s Rival 100 / 700, avšak na jeho ergonómiu sme si zvykli rýchlo a myška sa nám pohodlne používala aj napriek masívnejšiemu telu. Z konštrukčného hľadiska myške ťažko niečo vytknúť.

Výrobca sa na obale aj na produktovej stránke chváli vibračnou spätnou väzbou, ktorú dokáže Rival 500 produkovať. Táto funkcia je dostupná iba pre hry, ktoré podporujú technológiu GameSense. Aktuálne sú s ňou kompatibilné iba hry CS: GO, Dota 2 a Minecraft. Je to škoda, pretože ponúka fajn pridanú hodnotu, avšak zoznam hier sa za posledných 12 mesiacov nerozrastá, takže ak nehráte spomenuté hry, niektoré extra funkcie nevyužijete.

Hlavným lákadlom myši Rival 500 je však jednoznačne 15 tlačidiel, ktoré sú výborne rozmiestnené na tele myšky. Chválime aj celkovú ergonómiu a pohodlie pri používaní. Pokiaľ hľadáte myš s množstvom tlačidiel, tento model odporúčame.

Cena: 89,99 EUR
Zapožičal: SteelSeries

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit