Na výstave ANGA v Kolíne nad Rýnom predstavila spoločnosť AB-COM novinky z oblasti prijímačov VU+ a AB CryptoBox. Pozrime sa teda, čo na čo sa budeme môcť tešiť.

Hlavnou novinkou je prijímač VU+ DUO 4K. Ten príde do predaja na konci tohto roka. Samozrejme, obsahuje najnovšie technológie. Je tu 2 × Plug-and-play Dual FBC tuner (DVB-S2X alebo DVB-C/T2), ďalej dve čítačky na pamäťové karty, dva CI sloty, dva výstupy HDMI 2.0 In/Out.

Na prednom aj zadnom panely sú USB 3.0 porty, v zadnej časti je pripojenie na gigabitový ethernet a optický výstup zvuku. Základom tohto prijímača je štvorjadrový procesor s frekvenciou 2,1 GHz, 4 GB RAM a 8 GB Flash. Máte tiež možnosť dvoch pevných diskov (2,5-palcový SATA). Z multimediálnych prehrávačov je tu podpora pre Kodi, YouTube, Samba, DLNA. K prijímaču bude existovať mobilná aplikácia pre iOS a Android. Prepínanie programov je veľmi rýchle, pod jednu sekundu.

Nový produkt značky Vu+ je malý projektor Vu+ Beamer s operačným systémom Android. Ten má zabudovanú batériu, takže sa dá použiť aj bez sieťového napájania. Vo výbave je aj Bluetooth komunikácia a zabudovaný je aj reproduktor. Vu+ Beamer má veľmi kompaktne rozmery.

 

Novinky značky AB CryptoBox sú satelitný prijímač AB CryptoBox 700HD mini. Ten obsahuje DVB-S2 tuner H.265, čítačku pamäťových kariet, HDMI port a dva USB porty. Zariadenie poháňa nový procesor s frekvenciou 1 GHz a vysokorýchlostná pamäť DDR III.  K zariadeniu existuje 7-segmentový displej, cez USB port sa dá pripojiť aj modul na Wi-Fi komunikáciu. Aj v tomto prípade existuje mobilná aplikácia, naladené kanály sa updatujú automaticky a celý proces nastavenia zariadenia je veľmi jednoduchý, v podstate sú to dva kroky. Pri prehrávaní multimédií je k dispozícii podpora pre DLNA.

Ďalej sa pripravuje napr. terestriálny prijímač AB CryptoBox 702T a v menšej verzii aj AB CryptoBox 702T mini. Sú to prijímače s podporou DVB-C/T2 H.265, čítačkou kariet, HDMI, USB 2.0, optickým výstupom zvuku a novým 1 GHz procesorom. Displej je 7-segmentový, cez externý USB dongle sa podporuje aj Wi-Fi napojenie.

Na výstave AGNA sa prezentovala aj vzorka nového meracieho pristroja AB CryptoBox MeTrio 3. Ten je schopný vyhľadať satelitný, terestriálny aj káblový signál a podporuje aj H.265. Prístroj obsahuje farebný 5-palcový TFT displej a informácie sú zobrazené aj v slovenčine. Silu signálu zobrazuje prístroj číselne alebo ako stĺpcový graf.

Ceny zariadení zverejníme vtedy, keď ich uvoľní predajca a pripravujeme ich podrobné predstavenie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.