Satelitné pripojenie v smartfónoch bude čoraz používanejšou funkciou.

Zatiaľ je dostupné len v smartfónoch Apple iPhone 14, no postupne sa pridajú ďalší výrobcovia. Ako sa ukazuje, toto by mohla byť žiadaná vlastnosť. Tiež treba uznať, že satelitné pripojenie v smartfónoch prináša naozaj nový prvok. Motorola chce byť ďalší výrobca, ktorý nabehne na vlak poskytovania tejto funkcie.

Ide na to trochu inak a prostredníctvom Motorola Defy Satellite Link prináša rozšírenie o túto možnosť pre každý smartfón s Androidom alebo iOS. Spojenie medzi zariadením od Motoroly a smartfónom bude cez Bluetooth. Vecička od Motoroly funguje na procesore MediaTek a kooperácii s aplikáciou Bullitt Satellite Messenger na obojsmerné posielanie správ.

Motorola Defy Satellite Link Zdroj: Motorola
Motorola Defy Satellite Link

Ide o plnohodnotnú aplikáciu na posielanie SMS, pričom najprv sa použije Wi-Fi, následne signál operátora a až potom satelit, ak má zariadenie dobrý výhľad na oblohu. Správa sa pošle používateľom do tejto aplikácie. Keď sa ju nepodarí doručiť, dostane správca príjemcu, aby si stiahol Satellite Messenger. Príjemca nič neplatí, avšak odosielateľ platí mesačný poplatok za využívanie tejto komunikácie.

Ide o sumu od 4,99 eur / mesiac, v ktorej je zahrnutých 30 SMS správ. Defy Satellite Link sa dá použiť aj na SOS a privolanie pomoci bude fungovať s centrami firmy FocusPoint International. Zariadenie má krytie IP68 a 600 mAh batériu, ktorá by mala pokryť niekoľko dní prevádzky.

K dispozícii má byť od 2. štvrťroka 2023 za cenu 99 USD. V predaji bude zariadenie aj s balíkom služieb na rok za 149 USD.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.