Vybrali sme 13 videohier, na ktoré sa tento rok najviac tešíme. Zoradili sme ich podľa predpokladaného dátumu vydania.

Resident Evil 7 (PC, Xbox One, PS4 – január) – Hororovú sériu Resident Evil pravdepodobne nemusíme bližšie predstavovať. Resident Evil 7 by sa mal od predchádzajúcich hier tejto série odlišovať menším dôrazom na boj a väčším dôrazom na atmosféru a pocit strachu. Samozrejme, zbrane chýbať nebudú, ale RE7 sa nezmení na Rambo akciu. V dobe, keď čítate tieto riadky, už Resident Evil 7 recenzujeme do marcového vydania nášho magazínu.

For Honor (PC, Xbox One, PS4 – február) – For Honor je nová značka spoločnosti Ubisoft. Ide o stredovekú online akčnú hru s prepracovaným bojom nablízko. Budete si môcť vybrať z viacerých frakcií, ktoré reprezentujú rytierov, samurajov a Vikingov. Na hru sa tešíme najmä kvôli spracovaniu boja, ktoré vyzerá na prvý pohľad výborne.

Halo Wars 2 (PC, Xbox One – február) – Halo Wars 2 je jedna z hlavných exkluzivít spoločnosti Microsoft pre rok 2017. Vďaka programu Xbox Play Anywhere si ju budete môcť zahrať na počítači so systémom Windows 10 aj na Xbox One, pričom stačí kúpiť digitálnu verziu hry iba pre jednu z platforiem. Halo Wars 2 je stratégia v reálnom čase (RTS), ktorá poteší najmä milovníkov univerza Halo. Čakáme však aj prepracovanú hrateľnosť.

Horizon Zero Dawn (PS4 – marec) – Horizon Zero Dawn bude prvá veľká exkluzivita pre PS4. Stoja za ňou tvorcovia série Killzone a na Horizon sa tešíme najmä kvôli unikátnej kombinácii robotov a otvoreného sveta. Z hľadiska žánru ide o akčné RPG.

Torment: Tides of Numenera (PC, Xbox One, PS4 – marec) – Táto hra poteší najmä hráčov zo starej školy. Torment je duchovným nástupcom filozofického RPG Planescape: Torment, takže sa môžete tešiť na izometrickú kameru a veľké množstvo textov. Hra sa objaví aj na herných konzolách.

Mass Effect: Andromeda (PC, Xbox One, PS4 – marec) – Mass Effect patrí medzi najpopulárnejšie RPG série posledných rokov a Andromeda predstavuje začiatok novej kapitoly. Očakávania hráčov sú samozrejme veľké a už teraz je zrejmé, že Mass Effect bude jedným z horúcich ašpirantov na titul hry roka. Nič iné ako kvalitnú zábavu v tomto prípade neočakávame.

V roku 2017 sa nudiť nebudeme. Dočkáme sa aj viacerých dlhodobo očakávaných pokračovaní

Prey (PC, Xbox One, PS4 – máj) – Prey môže byť čiernym koňom alebo prepadákom tohto roka. Táto atypická vesmírna FPS akcia v otvorenom svete bola v minulosti zrušená, aby ju neskôr vydavateľ oživil. Popravde nevieme, čo od nového Prey očakávať, ale tešíme sa naň.

Tekken 7 (PC, Xbox One, PS4 – jún) – Kto by nepoznal sériu Tekken? Spoločne s Mortal Kombat ide o najobľúbenejšie bojovky a od Tekkenu 7 očakávame novú porciu zábavy a dostatočne pestrú ponuku bojovníkov.

Red Dead Redemption 2 (Xbox One, PS4 – Q3/Q4) – Tvorcovia série Grand Theft Auto vytvorili v minulosti hru Red Dead Redemption. Ide o hru s otvoreným svetom, ktorá sa odohráva na divokom západe. Prvý diel získal nadšené ohlasy kritikov aj hráčov, je teda logické, že od pokračovania očakávame iba to najlepšie.

Super Mario Odyssey (Switch – Q4) – Super Mario sa vracia. Nintendo v marci uvedie na trh svoju najnovšiu konzolu Switch, ktorá kombinuje domácu aj prenosnú hernú konzolu v jednom zariadení. Medzi potvrdenými hrami je aj titul Super Mario Odyssey. Ten sa dostane na trh koncom roka, počas vianočnej sezóny a už teraz je zrejmé, že pôjde o jednu z najlepších skákačiek za poslednú dobu.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (PS4 – 2017) – Toto bude najlepšia hra za rok 2017 pre všetkých nehráčov. Lišiaka Crasha Bandicoota poznajú vďaka TV relácii Maxihra takmer všetci a tento rok konečne dostaneme možnosť vrátiť sa do detstva a Crasha si zahrať aj na PlayStation 4. Kolekcia bude obsahovať hry Crash Bandicoot 1-3 vo vynovenom spracovaní.

Gran Turismo Sport (PS4 – 2017) – Gran Turismo je pre mnohých hráčov synonymom automobilového simulátora. Pokračovanie série s podtitulom Sport je prvou hrou pre PlayStation 4, takže očakávania hráčov sú naozaj veľké.

The Last of Us Part 2 (PS4 – 2017) – Pôvodný titul The Last of Us je podľa viacerých názorov najlepšou hrou, aká kedy vyšla pre konzolu PlayStation 3. Uvidíme, či aj pokračovanie dokáže naplniť vysoké očakávania.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit