Najpredávanejším telefónom v O2, sa po veľmi dlhej dobe, nestal Huawei P20 Lite. 

Nadvláda modelu P20 Lite začala hneď po jeho uvedení na trh a v mesiaci november sa jeho rekordná dominancia skončila. Na prvom mieste ho vystriedal ďalší zástupca od Huawei – model P Smart. Na prvé miesto sa vyšvihol takpovediac od podlahy, pretože v októbrovom rebríčku ešte nefiguroval.

Huawei P20 Lite sa tentokrát musí uspokojiť s druhou priečkou. Tretie miesto obsadilo ďalšie zariadenie od Huawei – model P10. Do TOP 10 sa prvýkrát dostáva aj smartfón Motorola one, ktorý dopĺňa v tabuľke model moto e5. Ten sa v novembri prepadol o dve priečky a obsadil konečné 8. miesto.

Raketový nástup zaznamenal aj iPhone XR, ktorý sa po spustení predaja taktiež dokázal dostať medzi najpredávanejšie smartfóny operátora O2.

Rovnako, ako po minulé mesiace, sa veľmi dobre darí smartfónom Huawei a Honor, ktoré majú v TOP 10 spolu až 5 zástupcov. Po dve zariadenia majú v tabuľke Samsung a Motorola, pričom TOP 10 uzatvára jeden zástupca od Applu – iPhone XR.

Aj medzi tabletmi prišlo k malej obmene na vedúcej pozícii. Tá tentokrát patrí ďalšiemu modelu od Huawei – MediaPad T5 10.0, ktorý na prvom mieste vystriedal model MediaPad T3 10.0

Smartfóny:
Huawei P Smart
Huawei P20 Lite
Huawei P10
Samsung Galaxy A7
Motorola one
Honor 8X
Honor 9 Lite
Motorola moto e5
Samsung Galaxy J4 Plus
Apple iPhone XR

 

Tablety:
Huawei MediaPad T5 10.0
Huawei MediaPad T3 8.0
Lenovo Tab 4 8
Lenovo Tab 3 7
Huawei MediaPad T3 10.0

Zdroj: o2

Prečítajte si aj:

Najpredávanejšie telefóny a tablety v O2 za mesiac október 2018

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.