Moshi Otto Q sme si schuti vyskúšali. Je to bezdrôtová nabíjačka v podobe menšieho disku s priemerom 10 cm, ktorého povrch tvorí textil a silikónový krúžok. Toto riešenie zaisťuje dobré držanie telefónu pri nabíjaní, nikdy sa nám nezošuchol. Dizajn je inšpirovaný dánskym dizajnom a výborne vyzerá.

Nabíja všetky súčasné telefóny, ktoré umožňujú bezdrôtové nabíjanie (štandard Qi). Úspešne sme s nimi nabíjali aj slúchadlá AirPods, nevedeli sme však nabiť inteligentné hodinky Samsung Gear S3. Výhodou je, že ak si náhodou necháte na nabíjačke napr. kovový kľúčik, Qtto Q to zistí a upozorní vás na to, že sa bezdrôtové nabíjanie takto nemôže uskutočniť. Pri kompatibilných telefónoch sme bezdrôtovo nabíjali s výkonom do 10 W. Výhodou tejto nabíjačky je aj to, že sa dá nabíjať smartfón aj v puzdre hrubom do 5 mm.

Súčasťou dodávky je len prepojovací USB-C kábel s dĺžkou 1 meter, príslušný napájací adaptér si musíte obstarať osobitne. O tom, že nabíjanie prebieha vás informuje jednak telefón, ale na povrchu Otto Q je aj LED dióda. Nabíjačka sa pri práci zohrieva len mierne a nevydáva žiadny zvuk. Hmotnosť je 137 gramov, mimo nabíjania je spotreba len 0,2 Watt.

Cena: 44,95 €

Zapožičal: www.moshi.com

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.