Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Festival Reflect úspešne zakončil ďalší ročník, na ktorom sa zišlo 9 000 účastníkov, aby diskutovali o technológiách, startupoch a inováciách. Jednalo sa o najväčšiu konferenciu, ktorá kedy bola v cyperskej histórii usporiadaná. Zúčastnili sa ľudia zo 70 krajín a okolo 1500 firiem. Na akciu vystúpilo 270 rečníkov. Finančnú odmenu za najlepšiu startup v súťaži ReflectX si odniesol Playbook.

„Sme vďační za raketový rast popularity Reflectu. Tento ročník bol rekordný nielen z hľadiska účasti, ale podarilo sa nám ďalej rozšíriť záber. Prišli startupisti a investori naozaj z celého sveta, vrátane delegácie z Indie. Ide o bezprecedentný úspech,“ hovorí Dušan Duffek, spoluzakladateľ festivalu Reflect a Managing Partner VC fondu Zero One Hundred.

Na piatich pódiách vystúpilo až 270 rečníkov. Medzi nimi Elizabeth Yin, legenda z VC fondu Hustle Fund; Tony Jamous, muž stojaci za spoločnosťou Oyster, ktorá sa v roku 2022 stala jednorožcom; a Vaibhav Kapoor, ktorý spoluzaložil indického healthcare jednorožca Pristyn Healthcare. Popri diskusiách a networkingu malo ale 250 VC fondov a 400 startupov možnosť zapojiť sa aj do programu ReflectX.

Najväčšia konferencia v histórii Cypru. Technologický festival Reflect prilákal rekordných 9 tisíc účastníkovZdroj: Reflect
Najväčšia konferencia v histórii Cypru. Technologický festival Reflect prilákal rekordných 9 tisíc účastníkov

Startupová súťaž ReflectX vyhodnocuje tie najlepšie štartupy, ktoré sa prihlásia. Na víťazný projekt čaká finančná odmena aj consulting zadarmo. Napínavé finále, do ktorého sa dostalo 6 projektov, nakoniec korunovalo jedného víťaza – Playbook. „Súťaže ako tieto majú obrovský dopad. Dávajú dohromady VC a startupy, vytvárajú nepreberné množstvo príležitostí, a to navyše v krásnom prostredí ako je Cyprus,“ hovorí Dušan Duffek, spoluzakladateľ festivalu Reflect.

Biznis aj zábava

Expo predstavilo viac ako 150 spoločností, cyperské i medzinárodné štartupy, scale-upy a tech hráčov. Partneri akcie navyše vo svojich stánkoch pripravili zaujímavé aktivity, ktoré výstavnú plochu ďalej obohatili. Účastníci si mohli vyskúšať skutočné hologramy, rozšírenú realitu, otestovať svoje golfové švihy, alebo komunikáciu s robotom.

Neoddeliteľnou súčasťou konferencie boli sprievodné akcie a aktivity po celom meste. Každý deň bol zakončený večierkom s rôznymi stretnutiami na mieru. Účastníci mohli podnikať pešie výlety, navštevovať ochutnávky vín a okrem mnohých ďalších aktivít si užiť jazdu na vodnom skútri.

Okrem toho festival svojou prítomnosťou podporilo 130 vládnych zástupcov z 20 krajín a ambasády z Česka, Slovenska, Indie, Spojených štátov, Veľkej Británie, Talianska, Nemecka, Spojených arabských emirátov a ďalších krajín.

Najväčšia konferencia v histórii Cypru. Technologický festival Reflect prilákal rekordných 9 tisíc účastníkovZdroj: Reflect
Najväčšia konferencia v histórii Cypru. Technologický festival Reflect prilákal rekordných 9 tisíc účastníkov

O festivale Reflect

Reflect Festival je najväčší štartupový a technologický festival na Cypre. Spája rôznorodú komunitu technologických nadšencov, founderov, startupistov, zástupcov neziskoviek a korporácií, politikov a investorov priamo v srdci mesta Limassol. Festival zahŕňa prezentácie medzinárodných rečníkov, panelové diskusie, workshopy, expo, startupovú súťaž a množstvo networkingu. Misiou Reflectu je prepojiť Európu a MENA región a prinášať významnú pridanú hodnotu pre podnikateľov a štartupy, inovácie a spolupráca v technologickom odvetví. Posledný siedmy ročník podujatia sa konal 30. a 31. mája 2024 v Limassole.