Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najvernejší značke sú majitelia vozidiel Lexus. Teda aspoň na americkom trhu. Potvrdila to analýza spoločnosti CarMAX medzi americkými vodičmi. Pokiaľ ide o vernosť typu vozidla, rebríček vedú majitelia triedy SUV. 

Analytici siete predajní s jazdenými autami CarMAX, ktorá má na území USA 175 pobočiek,  preskúmali všetky transakcie zahŕňajúce  kúpu a predaj predchádzajúceho auta. Takto vypracované porovnanie potvrdilo, že vozidlo rovnakej značky si najčastejšie kupujú majitelia Lexusu – vernosť prejavilo až 30,4 % z nich, čiže o polovicu viac ako je priemer (19,4 %). Na druhom mieste sa umiestnil Mercedes, na treťom Američanom blízka značka Ford. Piata pozícia patrí Toyote. Posledné 29. miesto sa ušlo Volkswagenu, na čo má nepochybne vplyv aféra ,,dieselgate” spred niekoľkých rokov, ktorú si v USA dobre pamätajú.

RX hneď za Chevroletom Corvette

Prvenstvo v porovnaní modelov si medzi sebou rozdelili autá, ktoré sú v Spojených štátoch symbolmi svojich segmentov – na čele legendárny športový Chevrolet Corvette (30,7 %). Druhé miesto patrí bestsellerovému SUV Lexus RX (23,1 %) a tretie pickupu Dodge RAM (22,1 %). Na štvrtom mieste sa umiestnil za oceánom populárny rodinný sedan Lexus ES, ktorý v súčasnosti debutuje na európskych trhoch (20,1 %).

Najobľúbenejšie SUV a sedany

Veľmi zaujímavé sú výsledky rebríčka týkajúce sa typu karosérie.  Pri svojom výbere najradšej ostávajú  majitelia päťdverových  SUV (61 %), štvordverových sedanov (47,5 %) a štvordverových pickupov (31 %). Najvýraznejšie sklony k zmene zaznamenali u majiteľov trojdverových hatchbackov – sotva 5,9 %  z nich si kúpilo vozidlo s rovnakým typom karosérie ako mali predchádzajúce. Vysvetlenie môže byť jednoduché: vozidlá tohto typu sú často prvým autom vodiča, ktoré  sa po rozšírení rodiny stáva pritesným.

Značky: