Hovorí vám niečo značka/spoločnosť Naon? Ak nie, tak si z toho nič nerobte, nakoľko nás je viac, no dôležité je to, že táto spoločnosť ukázala unikátny prototyp elektrického skútra, ktorý má veľký potenciál.

Elektrický skúter nesie označenie Zero-One a jeho dizajn je skutočne vydarený. Aktuálne sa ešte nedá objednať, no nebude to trvať dlho a objednávkový formulár bude oficiálne k dispozícii. Základom špecifického elektrického skútra Naon Zero-One je hliníkový rám s vymeniteľnou batériou, ktorá je umiestnená v jeho spodnej časti, čo zaručuje nízke ťažisko, a tým aj lepšiu ovládateľnosť.

  • Naon Zero-OneZdroj: Naon
  • Naon Zero-OneZdroj: Naon
  • Naon Zero-OneZdroj: Naon
  • Naon Zero-OneZdroj: Naon

Samozrejmosťou sú kotúčové brzdy vpredu i vzadu a chýbať nesmie ani ABS. Zero-One ponúka aj prepracovaný mechanizmus odpruženia a dostatok úložných priestorov, napr. na prilbu. Zaujímavosťou je, že tento motocykel neponúka žiadny informačný displej – všetky informácie vidí používateľ výhradne na displeji svojho smartfónu s dedikovanou aplikáciou.

Spoločnosť Naon plánuje produkovať dve verzie. Základný model s označením L1e má mať cenovku okolo 4920 eur a bude dosahovať max. rýchlosť 45 km/h. Výkonnejší model s označením L3e by mal stáť okolo 6420 eur a bude schopný vyvinúť rýchlosť až 100 km/h.  Elektromotor by mal v oboch prípadoch dosahovať maximálny výkon 7 kilowattov. Ďalšie informácie o kapacite batérií a rýchlosti nabíjania ešte nie sú známe, no dojazd by mal dosahovať 140 km, čo je v rámci mestskej mobility slušné. Dodajme, že okrem nulových emisií je motocykel Zero-One vyrobený z plne recyklovateľných materiálov.

Zdroj: Rideapart.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE