Honor uviedol na vybrané trhy svoj prvý fitness náramok s názvom Honor Band Z1. Ten sa u nás zatiaľ oficiálne nepredáva, hoci, počas najbližších mesiacov sa možno dostane aj na náš trh. Možno sa nebude volať Honor Band Z1, ale Huawei Band.

Bez ohľadu na názov, zariadenie sa snaží evokovať koncept inteligentných hodiniek. Má 1,06-palcový OLED displej s rozlíšením 128 × 128. Ciferník zariadenia je okrúhly, samotný displej je o poznanie menší. Ovládanie fitness náramku funguje dotykovo, čo je v tomto segmente skôr výnimka. Dotykové gestá sú podobné ako v prípade systému Android Wear, funkcionalita Honor/Huawei Bandu je však obmedzená na základné monitorovanie aktivity. V prípade potreby si môžete aktivovať aj zobrazovanie notifikácií.

Náramok počíta prejdené kroky a spálené kalórie. Tep vám neodmeria, avšak spánok monitoruje. Môžete si aktivovať režim behu, alebo zapnúť budík. Ten sa prejavuje vibráciami náramku, avšak netrúfame si povedať, či by nás zariadenie dokázalo zobudiť z hlbokého spánku. Náramok vibroval asi 10 sekúnd a keďže sme nereagovali, prepol sa do režimu spánku s opätovným pokusom o zobudenie o 10 minút. A tak stále dokola. V iných situáciách, keď nespíte, je takýto alarm užitočná funkcia.

Náramok zobrazuje aj čas, pričom k dispozícii sú 4 jednoduché softvérové ciferníky. Odporúčame použiť režim „digitálok“, v opačnom prípade budete aktuálny čas iba odhadovať. Zobrazovanie notifikácií je príjemný bonus, avšak v prípade textových správ nie je čítanie príliš pohodlné. Chválime, že si môžete detailne nastaviť, pre ktoré aplikácie sa majú notifikácie zobrazovať.

Zariadenie dokáže na jedno nabitie fungovať až 4 dni. Záleží od toho, či máte aktívne zobrazovanie notifikácií a zapínanie displeja pohybom ruky. Ak si tieto funkcie vypnete, 4-dňová výdrž je reálna. V opačnom prípade je kratšia, niekedy aj o polovicu.

Honor Band Z1 sa v európskom obchode vMall predáva za 79,99 eura. Cenu pre náš trh zatiaľ nepoznáme. S touto cenovkou neohúri, avšak vzhľadom k ďalším funkciám – zobrazovanie času, notifikácie – ide o rozumne nastavenú cenu. Honor/Huawei Band považujeme za dobrú alternatívu k náramkom, ktoré iba zbierajú dáta a žiadne údaje nezobrazujú.

Cena: 79,99 EUR
Zapožičal: Honor

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit