Včera som si vybehol počas obeda na Peknú cestu. Vybehol úplne doslova. Chodievam sa prechádzať každý deň, keďže v práci len sedím. Tentokrát to však chcelo zmenu. V práci nám pribudli sprchy, tak prečo si nezabehať. 🙂 Navyše plná bežecká výba správneho geeka neobsahuje len bežecké oblečenie, ale aj všetky gadgety, ktoré v redakcii máme.

Zobral som vyvenčiť aj smarthodinky Samsung Galaxy S3, spolu so slúchadlami Gear IconX. Pochopiteľne, nechýbal mi ani telefón. Kolegovia sa mi smiali, či k tomu všetkému nepotrebujem aj osobného nosiča, ktorý bude bežať za mnou. 🙂 Pravdou je, že vystrojiť sa na taký beh chvíľu trvá, niekomu aj dlhšie ako beh samotný. Ale všetko je úplne v pohode. Slúchadlá som si dal do uší, hodinky na ruku a mobil do vrecka.

Nosičom som bol ja sám. Šedín už síce nemám najmenej, ale takúto výbavu unesiem.

Celkovo ma to behanie bavilo. Vonku boli príjemné 2 stupňe a vy čo behávate viete, že aj keď vám pri vybehnutí stuhne aj to, čo by nemalo, po chvílke behania sa zohrejete a už je beh jedna báseň. Teraz som to mal aj s absolútnou motiváciou.

Jednak som mal v ušiach svoju obľúbenú hudbu, bez tej by som asi ani behať nešiel. A samotné Gear S3 ma počas behu vcelku motivovali. Upozorňovali ma na môj srdcový pulz, odbehnuté kilometre a povzbudzovali ma hláškami k lepšiemu výkonu – Len tak ďalej! To je dobrý beh!

Tak hovorili hodinky. Snažil som sa tomu pri tom fučaní aj uveriť. 🙂 V lete som mal totiž problémy s kolenom a tak toho nemám nabehaného veľa. Doplnil som to aj rozcvičkou, cvikmi: hopsa cez lavičku, zahraj sa na Kate Winslet z Titanicu a poď do hlbšieho drepu. Inak skutočne oceňujem, že tie hodinky vám reálne dokážu povedať, ako sa máte rozcvičiť, počítajú vám drepy, alebo sedľahy a podobne. Hádam by ste si to nepočítali v hlave!

Slúchadlá Gear IconX zase dokážu fungovať ako samostatná jednotka – nahráte si do nich hudbu a merajú vám tep cez vstavané snímače. Ovládate ich dotykom, čiže žiadne otravné káble, ktoré musíte dávať pod tričko a potom ich počas celého behu naprávať.

Po behu som sa samozrejme odmenil. Dobrým strečingom, ako vidíte na fotkách, je vidieť, že tiež nie som zrovna najpružnejší, jazdou na vďačnom poníkovi a snažil som sa vyvaliť aj miestnu hojdačku. Neúspešne.

Toto ale vôbec nie je všetko. Jasné, neurobil som teraz žiadny prevratný redakčný test. Ale zistil som to najpodstatnejšie – že by som tie hodinky a slúchadlá chcel mať naozaj a nie len na testovanie. Žezlo v testovaní prenechám aj ostatným, aby si to všetko poskúšali a povedzme si, nie som fotomodel, aby som sem dával fotky takto často. 🙂 Športu zdar!

Značky: