Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Päťnásobný víťaz Dakaru Nasser Al-Attiyah (52) sa stáva súčasťou ralley tímu Dacia ako ďalší jazdec.

So značkou bude oficiálne pretekať od testovacích fáz v roku 2024 a potom sa od roku 2025 vydá na trate Dakaru a majstrovstiev sveta v rallye (W2RC) FIA spolu so Sébastienom Loebom a Cristinou Gutiérrez Herrero.

Nasser al-Attiyah je dvojnásobný majster sveta FIA v rallye WRC-2 a 19-násobný majster FIA v rallye na Blízkom východe v rokoch 2003 až 2015. Zúčastnil sa mnohých rallye a okruhových súťaží. Jeho výsledky v rallye sú bezkonkurenčné. Je päťnásobným víťazom Svetového pohára v off-road rallye a dvojnásobným víťazom majstrovstiev sveta v rallye.

Na Dakare je referenciou. V roku 2010 dokončil preteky na druhom mieste, 2 min 12 s za Carlosom Sainzom.

V roku 2011 vyhral svoj 1. Dakar pred Ginielom de Villiersom a Carlosom Sainzom.

Ďalšie víťazstvá na Dakare dosiahol Násir v rokoch 2015, 2019, 2022 a 2023 v spoločnosti svojho spolujazdca Mathieua Baumela, ktorý mu bude stáť po boku aj v rámci jeho angažmánu v Dacii. Mathieu má 47 rokov a je jedným z najúspešnejších francúzskych spolujazdcov, ktorý má na konte 4 víťazstvá na Dakare a 12 titulov majstra sveta (2 v rallye, 1 vo WRC2 a 9 v MERC…).

Nasser al-Attiyah a Mathieu Baumel tvoria tretiu posádku tímu Dacia na jej rallye dobrodružstve spolu so Sébastienom Loebom / Fabianom Lurquinom a Cristinou Gutiérrez Herrero / Pablom Morenom Huete.

Od roku 2024 budú tieto 3 posádky testovať prototyp značky na syntetické palivo na tratiach Marockej rallye.

Spoločný cieľ: vyhrať Dakar!

Násir sa vo videu delí o svoje nadšenie z dobrodružstva so značkou Dacia a my sa tešíme na stretnutie 30. januára 2024 pri zvyšku programu Dakaru.

Značky: