Minulý týždeň sme ti priniesli článok, v ktorom sme uviedli niekoľko dôvodov prečo SAP a jeho programovací jazyk ABAP ma budúcnosť. A čo je oveľa podstatnejšie, že aj ty máš šancu sa v ňom vyskillovať vďaka novému programu spoločnosti Fpt Slovakia.

Šanca pre mladých programátorov nás zaujala, a tak sme oslovili jeho odborného garanta, aby nám tento jedinečný program ešte viac priblížil. Jeho meno je Vlado Chladný, v IT sfére pôsobí už viac ako dekádu a v FPT-čku pracuje na pozícii globálneho lídra pre SAP.

Vlado Chladný, v FPT pracuje ako globálny líder pre SAP

Čo je hlavným dôvodom, že FPT spúšťa túto platenú stáž?

Zdravý riešiteľský tím potrebuje talenty rôzneho druhu. Každý raz začínal a bol v tíme uchom. Práve jeho možno na prvý pohľad naivné otázky, adresované ostrieľaným kozákom, môžu narušiť stereotypy a inšpirovať k inovovaným riešeniam.

Zároveň chuť a snaha učiť sa je novou energiou. A to, čo dnes prijmú, raz tiež odovzdajú nasledovníkom, aby sa mohli posunúť ďalej. Taký je kolobeh talentu. Preto hľadáme a oslovujeme talentovaných a schopných adeptov na budúcich kolegov.

Najdôležitejšia nie je fantastická štartovacia čiara, ale chuť a schopnosť pracovať na sebe. A pre takýchto adeptov sme pripravili intenzívny program, ktorý je katapultom do sveta ABAP vývoja a SAPu.

Pre koho je tento program určený?

Pre všetkých, ktorých predstava pracovať ako vývojár softvéru v jazyku ABAP je zároveň naplnením vízií o budúcej práci či kariére. Samozrejme, okrem chute pracovať na sebe, hľadáme aj základné vstupné predpoklady. Dobrými uchádzačmi sa nám zo skúseností javia predovšetkým tieto 3 skupiny:

  1. Testeri, ktorí majú skúsenosti napr. so skriptovaním, prípadne s tvorbou testov v nejakom programovacom jazyku.
  2. Programátori, ktorí však zatiaľ s ABAP-om nemajú žiadne alebo len malé skúsenosti.
  3. Študenti posledných ročníkov štúdia informatických smerov.

Keďže sme IT firma a naši klienti sú predovšetkým zahraničné spoločnosti, „must“ je schopnosť dorozumieť sa v anglickom alebo nemeckom jazyku. Tieto 2 jazyky sú najčastejšie používané v našich projektoch.

Čo by si odkázal prípadným záujemcom?  

Treba to skúsiť a nebáť sa. Tak, ako oni snívajú o nás, tak my, snívame o nich.

Mojou srdcovou kategóriou sú bývalí testeri, ktorí sa prepracovali na pozície programátorov. Títo ľudia sú väčšinou správne motivovaní a tešia sa z napredovania. Zároveň vďaka vlastnej minulosti a vlastným zážitkom vedia, ako efektívne spolupracovať s testermi. Ak sa niekto chce vybrať cestou programovania, samoštúdium, popri inej práci, môže byť náročné a zdĺhavé. Učiť sa a mať pri tom aj príjem, je podľa mňa príležitosť, akú treba využiť. A práve toto ponúkame vďaka nášmu programu FPT ABAP Trainee.

Viac informácií o platenej stáži a registráciu naň nájdeš na www.abap.fpt.sk. Projekt firma spúšťa v novom roku. Úspešní kandidáti okrem programovania dostanú možnosť zúčastniť sa na viacerých IT, hard aj softskillových tréningoch, budú mať vlastného mentora a budú participovať na prebiehajúcich projektoch.

Značky: