Mio prichádza na slovenský trh s novinkou z oblasti navigácií vyššej triedy.

Súčasťou dodávky je aj doživotná aktualizácia máp a zabudovaná kamera. Je to navigácia MiVue 60 LM.

Navigácia je prehľadná vďaka veľkému displeju

Pri navigácii môžete sledovať 3D náhľady križovatiek, a to na až 6,2-palcovom displeji modelu M60. Zadávanie adries automaticky ponúkne vhodné klávesy. Ak teda zadávate adresu, začnete napr. menom ulice a potom si vyberáte z možností v rámci miest.

Mio MiVue Drive 60 LM kombinuje veľký displej s kamerou s rozlíšením Full HD (1080p pri 30s/s). Kamera potom zaznamenáva obraz pred vozidlom, ale je tu aj varovanie pri opustení jazdného pruhu (LDWS Lane Departure Warning System) a varovanie pred stretom s autom pred vami (FCWS Forward Collision Warning System).

V prípade nehody máte záznam obrazu pred vaším vozidlom vo veľmi dobrom rozlíšení a je to pre vás možný dôkaz na preukázanie vašej neviny. MiVue Drive 60 prináša aj upozorňovanie na statické radary s doživotnou aktualizáciou.

V zadnej časti navigátora sa nachádza kamera

Súčasťou dodávky je nabíjačka do auta s káblom dlhým asi meter, ďalej držiak na čelné sklo, samotná navigácia a pamäťová karta 16 GB na ukladanie videozáberov a fotografií z kamery. Tá sa dáva priamo do navigátora z hornej strany. Na boku je potom šachta pre ďalšiu microSD kartu na multimediálne dáta. Pripojenia na miniUSB port sú dva – jedno na nabíjanie navigácie a druhé na prenos videa a fotiek z navigátora. V škatuli s týmto zariadením nájdete aj CD so softvérom MioMore Desktop 7.5 na prezretie fotiek a videí či aktualizáciu zariadenia a používateľský návod.

Takto vyzerá fotografia realizovaná takmer za úplnej tmy

S navigáciou na ceste nebol pri tomto zariadení žiadny problém, špeciálne sme sa tak venovali kamere. Navigácia MiVue Drive 60 LM je vybavená skleneným objektívom so širokým zorným poľom 130° a clonou F2.0. Znamená to, že fotiť a nakrúcať video môžete aj za tmy, kedy sa stáva veľa nehôd.  Výhodné je, že objektív kamery môžete manuálne natočiť v širokom meradle.

Celkovo je MiVue Drive 60 LM zariadenie určené používateľom, ktorí potrebujú veľký displej a tiež ocenia integrovanú kameru na zaznamenávanie dejov pred vozidlom. Tiež pomôžu aj bezpečnostné funkcie, ktoré vás udržia v strehu. Primárne nasadenie vidíme u vodičov kamiónov, a to kvôli veľkosti displeja a tiež sa dá nastaviť režim kamióna. Pomocou QR kódu si môžete pozrieť aj video realizované s touto kamerou počas nočnej jazdy.

Cena: okolo 225 EUR
Zapožičal: Mio

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.