Samsung preskočí Note 6, aby zjednotil číslovanie.

Samsung 2. augusta predstaví nástupcu obľúbenej rady Galaxy Note. Tento phablet sa však nebude volať Note 6, ako by sme očakávali, ale Note 7. Dôvod je ten, že aktuálna vlajková loď sa nazýva Galaxy S7 a Samsung nechcete zbytočne miasť zákazníkov, ktorí nesledujú novinky zo sveta IT: “Prečo je Galaxy Note 6 novší, keď tu máte aj Galaxy S7?”. Dáva to zmysel. A Apple bude mať tiež iPhone 7-čku.

Názov nového Galaxy Note potvrdzuje aj logo, ktoré zverejnil Evan Blass. Ten je známy tým, že cez sociálnu sieť Twitter prezrádza dosiaľ neoznámené informácie o smartfónoch a iných produktoch. Jeho zdroje sú spoľahlivé, Blass málokedy strieľa vedľa.

Dodajme, že Galaxy Note 7 by mal ponúknuť 5,8-palcový QHD Super AMOLED displej, ktorý bude zaoblený z oboch strán, rýchlejší procesor Exynos 8, 6 GB operačnej pamäte a vylepšený 12MP fotoaparát. Batéria bude mať kapacitu 4000 mAh.

Telefón bude predstavený 2. augusta, do predaja príde koncom daného mesiaca. Cena sa odhaduje na 799 eur a je možné, že Samsung predstaví iba model so zaobleným displejom – avšak s perom S Pen vo výbave.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Poznáme termín uvedenia Samsung Galaxy Note 7

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit