Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Národná diaľničná spoločnosť opraví vozovku na diaľnici D4 v ľavom jazdnom páse na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo v smere do Viedne. Práce začnú už 29. júla a potrvajú niekoľko týždňov.

Do opravy vozovky investuje Národná diaľničná spoločnosť približne 85 tisíc eur, pričom za dôležité považuje odstránenie poškodených častí vozovky, čo prinesie zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky.

Práce budú pozostávať z vybúrania poškodených cementobetónových dosiek, vyčistenia podkladu, uloženia separačnej geotextílie, položenie armovacích sietí, klzných tŕňov a kotiev, zabetónovania dosiek a zrealizovanie priečnych a pozdĺžnych škár. Oprava sa bude vykonávať na obidvoch jazdných pruhoch diaľnice. Pri prácach na danom úseku bude doprava vedená vo voľnom jazdnom pruhu colného priestoru hraničného priechodu.

Prosíme, dbajte na bezpečnosť pracovníkov

Národná diaľničná spoločnosť apeluje na motoristov, aby boli obozretní, ohľaduplní a dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami. Najmä rešpektovali rýchlostne limity. Dôraz kladie nielen na bezpečnosť motoristov, ale aj na bezpečnosť pracovníkov v teréne. Práve nepozornosť a nedodržiavanie zníženej rýchlosti sú najčastejšími príčinami neraz vážnych nehôd.

Značky: