Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výhody platformy Zyxel Nebula pre správu sietí pomocou cloudu sú ešte viac zjavné v kontexte súčasnej pandémie koronavírusu. Petr Koudelka, Senior Sales Engineer vo spoločnosti Zyxel Networks vysvetľuje, prečo očakáva ďalší nárast popularity systému Nebula medzi IT manažérmi a poskytovateľmi riadených služieb.

Globálna pandémia koronavírusu predstavuje pre každú krajinu, organizáciu a jednotlivca extrémnu situáciu a narušuje život každého z nás, najviac ale desať-tisícov infikovaných osôb. Táto krízová situácia má negatívne dopady tiež na spoločnosť Zyxel, jej obchodných partnerov a zákazníkov. Boli sme nútení obmedziť zahraničné služobné cesty a v niektorých krajinách sme zamestnancov museli požiadať, aby v maximálne možnom rozsahu pracovali z domu. Vzniknutá situácia na druhú stranu zvýšila dopyt po našich produktoch, ktoré umožňujú bezproblémové a bezpečné pripojenie pre prácu z domova.

V súvislosti s pandémiou sme tiež zaznamenali zvýšený záujem IT manažérov a poskytovateľov riadených služieb o systém Nebula pre správu sietí pomocou cloudu. Za súčasnej situácie, kedy je zásadne obmedzený pohyb a zhromažďovanie osôb, dáva vzdialená správa ešte väčší zmysel než predtým. Sme presvedčení, že po týchto skúsenostiach systém Nebula čaká ďalší rýchly nárast popularity.

Ďalší dôvod k rastúcej popularite

Nebula sa rastúcej popularite tešila už pred touto zdravotníckou krízou, ktorá sama o sebe predstavuje ďalší pádny dôvod pre zavádzanie vzdialenej správy. Vzhľadom k súčasným snahám minimalizovať akýkoľvek pohyb a sociálne interakcie, IT manažéri a poskytovatelia riadených služieb na platforme Nebula oceňujú dve prednosti.

Prvá z nich je možnosť vzdialenej konfigurácie a inštalácie. Vďaka platforme Nebula je možné kompatibilné zariadenie Zyxel nastaviť ešte pred expedíciou zo skladu a potom automaticky konfigurovať pri zapojení do siete. Zariadenie naviac môže priamo na mieste inštalovať aj človek bez technických znalostí alebo skúseností. A pokiaľ už by si náhodou nevedel s inštaláciou rady, telefonicky mu ochotne pomôžu zamestnanci spoločnosti Zyxel.

A druhou prednosťou je potom vzdialená správa pomocou platformy Nebula. Platforma Nebula umožňuje odborníkom na diaľku monitorovať sieťové zariadenia a len niekoľkými kliknutiami realizovať požadované zmeny ich nastavenia. Vďaka tejto schopnosti si Nebula získava rastúcu popularitu medzi poskytovateľmi riadených služieb a väčšími zákazníkmi, čo dvojnásobne platí práve od začiatku tohto roku.

Ďalšie možnosti

Ako sme už uviedli, v kontexte súčasnej pandémie koronavírusu sú výhody platformy Nebula ešte viac jasné než doposiaľ. Spoločnosť Zyxel k platforme Nebula ponúka široké portfólio kompatibilných prepínačov, prístupových bodov a bezpečnostných brán. U zariadenia s funkciou NebulaFlex je možné prepínať medzi lokálnou správou, správou pomocou kontroléru a správou na báze cloudu. Zákazníci sa tak v prípade záujmu môžu kedykoľvek vrátiť k lokálnej správe zariadení, čo sa však v praxi takmer nestáva, ale táto možnosť je stále k dispozícii.

Správu sieťových zariadení na diaľku považujeme za budúcnosť pri ich inštalácii a riadení, pričom predpokladáme, že jej obľuba po tejto krízovej situácii ďalej porastie. Pokiaľ ste sa s modernizovanou verziou platformy Nebula doposiaľ nezoznámili, potom neváhajte kontaktovať najbližšie zastúpenie spoločnosti Zyxel alebo poskytovateľa riadených služieb. A mimochodom, nemusíte nikam chodiť ani k sebe nikoho pozývať, pretože prezentáciu platformy Nebula je možné kompletne realizovať na diaľku.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.