Problémom je najnovšia aktualizácia aplikácie pre Android.

Používatelia z celého sveta hlásia problém s aplikáciou WhatsApp. O jej nefunkčnosti informujú na sociálnej sieti X, na fóre Reddit a takisto aj na stránke downdetector. Na tému upozornil portál androidauthority, ktorý tvrdí, že problém spôsobuje najnovšia aktualizácie aplikácie pre Android na verziu 2.23.21.80.

Znamená to, že ak používate WhatsApp na iPhone, tak by malo všetko fungovať v poriadku. Ak používate WhatsApp na Androide a máte v telefóne najnovšiu verziu aplikácie vo verzii 2.23.21.80, môžete sa stretnúť s tým, že aplikácia neustále padá. Niektorí používatelia sa ju pokúsili odinštalovať, resp. preinštalovať, avšak problém to nevyriešilo.

Pokiaľ máte Android telefón a WhatsApp vám funguje, odporúčam, aby ste neinštalovali aktualizáciu na najnovšiu verziu. Ak už máte problémy s funkčnosťou aplikácie, môžete použiť webovú verziu tejto služby. Prípadne si skúste manuálne nainštalovať staršiu verziu Android aplikácie, napríklad z webu apkmirror.

Dá sa však predpokladať, že WhatsApp čoskoro vydá rýchlu aktualizáciu svojej aplikácie pre Android, aby chybu odstránil a službu opäť sfunkčnil.

Zdroj: androidauthority

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit