Riešenie by malo prísť ešte v tomto roku.

Inteligentné hodinky Galaxy Watch od Samsungu by už čoskoro mohli lepšie fungovať na zápästiach, ktoré sú pokryté tetovaniami. Informuje o tom portál SamMobile.com s tým, že novinka by mohla byť implementovaná ešte tento rok.

Pochopiteľne, spomínaný problém sa netýka len hodiniek od uvedeného kórejského výrobcu. Je to bežný problém, ktorý pociťujú používatelia nositeľných zariadení, ak majú svoje zápästia potetované. Optické snímače majú totiž problém získavať biometrické údaje cez tetovaciu farbu, ktorá tvorí v pokožke nezanedbateľnú prekážku, a mnohokrát ani samotná detekcia nosenia nefunguje správne.

Samsung si je tohto problému vedomý a podľa všetkého pracuje na softvérovom riešení, ktoré by ho malo aspoň sčasti zmierniť. Vyplýva to z príspevku na komunitnom fóre, kde moderátor zodpovedný za aplikáciu Galaxy Wear potvrdil, že vývojári spoločnosti Samsung pracujú na pridaní funkcie, ktorá by mala zlepšiť detekciu nosenia pre používateľov, ktorí majú na zápästí tetovanie.

To znamená, že atrament z tetovania na zápästí už nebude rušiť snímače zariadenia Galaxy Watch, ktoré by mali byť schopné presne rozpoznať, že máte hodinky na ruke a zároveň získavať potrebné údaje.

Príslušná aktualizácia by mala byť k dispozícii niekedy v druhej polovici tohto roka, ale konkrétnejší časový rámec vydania nie je známy. Je ale pravdepodobné, že by mohla prísť s vydaním softvérovej nadstavby One UI 5 Watch. Tá je v súčasnosti k dispozícii v beta verzii a oficiálne uvoľnená by mohla byť spolu s novou sériou hodiniek Galaxy Watch 6, ktoré sa očakáva koncom júla na podujatí Galaxy Unpacked.

Zdroj: SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.