Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ak sa povie jeseň v Nemecku, väčšine zrejme hneď napadne slávny Oktoberfest, na ktorom sa pivo leje doslova potokom. Bavorsko a napokon, celé Nemecku toho však na jeseň ponúka omnoho viac a aj v tejto sezóne by ste práve tu mohli stráviť príjemný víkendový výlet.

Víkendové pobyty sú síce krátke, ale dokážu byť veľmi bohaté na zážitky a môžete si z nich odniesť množstvo spomienok. Práve pre krátkosť času si preto dôkladne pripravte svoj harmonogram, aby ste stihli vidieť všetko, čo ste si zaumienili. Skôr teda ako si začnete zháňať taxi na letisko Viedeň, odkiaľ vás bude čakať len do Frankfurtu, Berlína alebo Mníchova, urobte si domácu úlohu a zistite si o cieľovej destinácii čo najviac. Prejdime už ale ku konkrétnym tipom, ktoré sme vybrali tak, aby ulahodili všetkým, pre ktorých Oktoberfest nie je dostatočným lákadlom.

Agroturistika v Bavorsku

Bavorský vidiek má neopakovateľnú atmosféru. Panoráma Álp, rozľahlé pastviny a jedinečná architektúra sú len niektoré z dôvodov, prečo si na agroturistiku vybrať práve túto spolkovú republiku. Vyberať si môžete z desiatok autentických fariem s ubytovaním, pričom vybrať si môžete ako oddychový, tak aj „zážitkový“ pobyt, v rámci ktorého si môžete skúsiť podojiť kravu alebo inak asistovať farmárom so starostlivosťou o dobytok. Pravdaže za takúto prácu nedostanete zaplatené, takže nebudete musieť riešiť vrátenie dane z Nemecka. Tou najväčšou odmenou sú totiž zážitky, aj keď jedným dychom treba dodať, že agroturistika nie je pre každého.

Berlín vám učaruje svojou nespútanosťou

BerlínZdroj: elements.envato.com
Berlín

Len máloktoré európske mesto má tak kozmopolitný nádych ako práve Berlín. Iba necelú hodinku letu z Viedne, prípadne približne 7 hodín jazdy autom na vás čaká mesto plné kontrastov. Prekvapí vás jeho moderná štvrť, ale aj východná časť, ktorá je stále poznačená nie tak dávnou minulosťou. Ak patríte medzi vyznávačov otvorenej kultúry, tak Berlín je pre vás ako stvorený. Povinnou jazdou v Berlíne je Brandenburská brána, zvyšky múru a Alexanderplatz. Zo schopnosti plánovať vás ale hlavné mesto Nemecka poriadne preskúša, nachádza sa tu totiž veľa múzeí a pamiatok, ktoré nemusí byť jednoduché stihnúť. Bude užitočné, ak ešte pred vstupom do múzeí využijete rezervačný systém online zadarmo, vďaka ktorému nebudete strácať čas v dlhočizných radoch.

Frankfurt nad Mohanom ako ekonomické srdce Európy

Ak sa pri pristávaní zľaknete, že doletíte do tuctového mesta, vyvedieme vás z omylu. Okrem mrakodrapov a moderných štvrtí tu nájdete aj historickú časť, ktorú si ľahko prejdete aj vychádzkovým tempom. Ak by vám náhodou neprialo počasie, zamieriť môžete do mnohých vedeckým, umeleckých a historických múzeí. Skrátka, vo Frankfurte si prídu na svoje rovnako obdivovatelia modernej, tak aj tradičnej architektúry.

Značky: