Kontakty Google dostávajú šikovnú novinku.

Vďaka nej si vo svojich uložených kontaktoch spravíte poriadok ešte jednoduchšie. Zmena spočíva v ponuke, ktorá sa nachádza v spodnej časti obrazovky. Nová lišta obsahuje potrebné funkcie, ktoré využijete pri organizácii a úprave všetkých kontaktov. Už tak nebude potrebné prechádzať neprehľadnou ponukou nastavení.

Väčšina používateľských rozhraní využíva svoje vlastné aplikácie na kontakty, avšak aj Kontakty Google sú pomerne rozšírené. Pokiaľ ich nemáte, tak si ich môžete stiahnuť priamo z Obchodu Play.

Nová verzia aplikácie má teraz v spodnej časti obrazovky naľavo ponuku „Kontakty“ a napravo je ponuka „Opraviť a spravovať. Za pozornosť stojí aj to, že zo starej verzie aplikácie sa do novej preniesla aj tradičná ponuky nastavení v hornej časti obrazovky, hoci dve najviac používané položky sa dostali do jej spodnej časti.

V záložke „Opraviť a spravovať“ sú obsiahnuté viaceré funkcie, ku ktorým bol predtým prístup iba cez hlavnú ponuku, alebo priamo cez nastavenia. Spodná lišta so svojou ponukou by mala používateľom poskytnúť pohodlnejší prístup ku všetkým funkciám, ktoré vám pomôžu vyčistiť prebytočné alebo duplicitné kontakty.

Nová aktualizácia nie je zatiaľ dostupná pre všetkých používateľov, čiže pokiaľ ju nemáte, je potrebné počkať ešte niekoľko dní.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.