Aj na základe pohmkávania.

Hudobné streamovacie služby sú čoraz populárnejšie. Medzi najznámejšie patria Spotify, Apple Music alebo napríklad YouTube Music. Netreba však zabúdať ani na Deezer, ktorý rovnako patrí popredným aplikáciám na streamovanie hudby. Deezer teraz prichádza s novinkou, ktorá sa vo vyššie spomenutých aplikáciách nenachádza.

Ide o pomerne praktickú funkciu. Vďaka ktorej nájdete skladbu, ktorej nepoznáte názov, ale hrá vám celý deň v hlave a neviete sa dočkať, pokým si ju pustíte. Deezer teraz dokáže iba na základe pohmkávania vyhľadať skladbu, ktorú si môžete ihneď pustiť.

Deezer Sound CatcherZdroj: PhoneArena

Novinka je súčasťou funkcie SongCatcher, ktorá vám umožní identifikovať melódiu. Okrem pohmkávania si pesničku môžete samozrejme aj zaspievať alebo zapískať, a aplikácia vám ju nájde. Nájdenú pesničku, aby ste ju mali stále poruke, si môžete uložiť do zoznamu obľúbených skladieb. Keďže funkcia je v prevádzke iba krátko, nie je vylúčené, že sa môžete stretnúť s problémami a neprsným vyhľadávaním. Spoločnosť však bude funkciu zlepšovať, vďaka čomu bude rýchlejšia a presnejšia.

Novinka je dostupná aj v bezplatnej verzii aplikácie Deezer. Pokiaľ však aplikáciu Deezer nepoužívate, tak neznáme skladby môžete vyhľadávať aj pomocou Google vyhľadávania priamo z widgetu. Po kliknutí na mikrofón sa otvorí ponuka aj s možnosťou Hľadať skladbu. K dispozícii sú tiež aplikácie Shazam a SoundHound s totožnou funkcionalitou.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.