Funkcia je dostupná iba pre Android.

Shazam je praktická aplikácia, ktorá dokáže identifikovať hudbu, ktorá hrá vo vašom okolí. Pokiaľ teda počujete známu pesničku v rádiu, nie je nič jednoduchšie, ako zapnúť Shazam a zistiť o nej detaily.

Nevýhodou tejto aplikácie je to, že Shazam dokáže identifikovať iba hudbu, ktorá hrá z iného reproduktora. Avšak toto obmedzenie je odteraz minulosťou, minimálne v prípade Android verzie.

Shazam pre Android totiž dostal aktualizáciu, vďaka ktorej dokáže aplikácia rozpoznať aj hudbu, ktorú práve počúvate cez slúchadlá. Aktualizáciu si môžete stiahnuť v Obchode Play.

Ďalšou praktickou funkciou je Pop-Up Shazam, ktorú nájdete v nastaveniach mobilnej aplikácie pre Android. Po jej zapnutí sa zobrazí na obrazovke tlačidlo Shazam, ktoré sa vznáša nad obrazovkou. Po ťuknutí naň začne Shazam identifikovať pesničku, ktorú práve počúvate.

Treba však priznať, že táto funkcia nefunguje bezchybne a v niektorých aplikáciách nefungovala takmer vôbec. Užitočná môže byť v rámci aplikácií YouTube či Instagram, v týchto prípadoch nám ponúkla aj správne výsledky.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Shazam je definitívne bez reklám. Zostáva naďalej zadarmo

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit