Automaticky zvýrazní najzaujímavejšie časti, ktoré by vás mohli zaujímať.

YouTube ponúka uzavretej skupine používateľov prístup k rôznym experimentálnym funkciám, ktoré si môžu krátkodobo vyskúšať. Najnovšie Google oznámil, že pre túto skupinu používateľov sprístupní počas prehrávania YouTube videí špeciálne značky, ktoré sa budú zobrazovať nad lištou priebehu prehrávania. Týmto spôsobom sa používatelia môžu ľahšie dostať k časti videa, ktorá by mohla byť pre nich zaujímavá.

Podobný prístup k zvýrazneniu popularity určitej časti videa je rozšírený na viacerých stránkach s multimediálnym obsahom, avšak nie je známe, ako veľmi sa bude verzia Googlu líšiť od konkurencie. Zatiaľ totiž neboli zverejnené žiadne podrobnosti zo strany používateľov, ktorí túto experimentálnu funkciu už testujú.

Počas prehrávania sa experimentálna funkcia prejaví špeciálnym grafom, ktorý sa bude zobrazovať priamo nad lištou prehrávania. Čím je graf v určitej časti lišty prehrávania vyšší, tým častejšie používatelia túto časť videa pozerajú. 

V prípade, že bude experiment úspešný, funkcia sa dostane do hlavnej aplikácie služby YouTube. To však nie je vôbec zaručené.

Youtube Premium ExperimentZdroj: YouTube

Dobrou správou pritom je, že YouTube pridáva pre všetkých novú funkciu, ktorá umožní pokračovať v sledovaní videa, ktoré ste začali pozerať vo svojom mobilnom zariadení. Inými slovami, ak sledujete video v aplikácii YouTube pre Android alebo iOS a ukončíte sledovanie pred jeho koncom, pri spustení YouTube na webe sa v dolnom rohu otvorí miniprehrávač s tým istým videom. 

Namiesto názvu kanála sa pod názvom videa zobrazí „Pokračovať v sledovaní„. Po kliknutí na okno je možné ihneď pokračovať v sledovaní, alebo je možné video rozbaliť. Vďaka tejto funkcii sa rýchlejšie dostanete k videu, ktoré ste už sledovali. Nie je tak potrebné požadované video označiť značkou „sledovať neskôr“ alebo ho manuálne vyhľadávať v histórii prehrávania. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.