Vďaka špeciálnemu pripojeniu by ste mohli ušetriť poplatky za energie.

Netatmo má inteligentné ovládanie klimatizácií, čo by samo o sebe nebola až taká výhoda, no vy si ho môžete prepojiť s vašou bežnou klimatizáciou. Potom budete mať nad ňou kontrolu aj mimo domácnosti a ešte sa dajú vytvoriť plány používania cez týždeň.

Tých môže byť viac, čo napríklad odpovedá udalostiam ako sviatky, keď budete alebo nebudete doma prípadne určiť týždenný plán podľa ročného obdobia. Inteligentné ovládanie funguje aj s tepelnými čerpadlami (vzduch-vzduch). Zoznam kompatibilných zariadení nájdete na stránke check.netatmo.com.

Pre jednoduchosť vám stačí poznať univerzálne pravidlo kompatibility a to je, aby vaša klimatizácia disponovala diaľkovým ovládačom s displejom. Po úvodnom spojení, čo bude otázkou niekoľkých minút, môžete vaše zariadenie ovládať zo smartfónu cez aplikáciu Home+ Control. Následne budete vaším ovládačom od klimatizácie mieriť na stanicu Netatmo, ktorá bude ďalej komunikovať s mobilnou aplikáciou.

Automatické ovládanie na základe preddefinovaných režimov sa dá doplniť o podporu geo-lokačných služieb. Spojenie podľa polohy smartfónu ale vyžaduje, aby zapínanie a vypínanie klimatizácie bolo naviazané na človeka, ktorý bude so smartfónom aj odchádzať. Ak totiž telefón zostane doma, klimatizácia sa nevypne alebo nezapne. Je to detail, na ktorý treba myslieť. Podporované sú aj Google Assistant alebo Amazon Alexa.

Cena: 120 eur

Zdroj: Netatmo

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.