Netflix zrejme budeme musieť čoraz viac vnímať nielen ako platformu na streamovanie filmov, ale i na hranie hier.

Streamovacia spoločnosť Netflix plánuje v tomto roku do svojej ponuky pridať zhruba 40 nových herných titulov pre smartfóny. Už počas doterajších necelých troch mesiacov roka služba pridala niekoľko hier a v súčasnosti ich tak ponúka presne 55. Koncom aktuálneho roka by sa teda mala ponuka priblížiť k rovnej stovke. Pre porovnanie, v auguste 2022 ich bolo ešte len 26.

Neflix teda pokračuje vo svojom zámere rozšíriť pole svojej pôsobnosti aj na hry. Pre predplatiteľov je to výhoda, pretože všetky tituly majú k dispozícii zadarmo v rámci svojho predplatného, bez reklám a mikrotransakcií.

Plány streamovacej spoločnosti sú v tomto smere celkom ďalekosiahle. Tvrdí, že aktuálne spolu s partnermi vyvíja okolo 70 ďalších herných titulov a 16 iných je vo vývoji v jej vlastných herných štúdiách. Po dokončení a zaradení všetkých do ponuky by mala spoločnosť mať v portfóliu vyše 180 hier.

NetflixZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Netflix

V roku 2024 by mali byť medzi pridanými novinkami aj Monument Valley 1 a 2, čo sú jedny z najznámejších a veľmi obľúbených mobilných hier. Hoci Netflix v súčasnosti ponúka hlavne jednoduchšie mobilné hry, plánom spoločnosti je zrejme prejsť aj k plnohodnotným AAA titulom, keďže pred niekoľkými mesiacmi hľadala kandidátov na príslušnú riadiacu pozíciu.

Spoločnosť Netflix tiež prezradila, že v súčasnosti je v príprave exkluzívna hra v spolupráci so štúdiom Super Evil Megacorp, ktoré vytvorilo bojovú strieľačku Catalyst Black a multiplayerovú online bojovú arénu (MOBA) Vainglory. O akú novú hru ide, by sme sa mali dozvedieť ešte tento rok.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.