Streamovacia služba Netflix to myslí s dodržiavaním pravidiel vážne.

Situáciu, ktorá je okolo tejto služby, sledujeme už niekoľko mesiacov. Sprísnenie dodržiavania politiky používania sa prejavilo nielen v USA a západných krajinách Európy. Teraz novej situácii čelíme aj na Slovensku. Podľa nám dostupných informácií začína Netflix obmedzovať používanie služby na smartfónoch.

Webový prehliadač je zatiaľ bezo zmeny. Tu sa dohľad nad dodržiavaním pravidiel zdieľania rodinných účtov nijak výraznejšie neprejavil. Pripravte sa na to, že služba VPN bude rozpoznaná a po niekoľkých minútach sa zastaví sledovanie obsahu. Vyskúšali sme obnoviť stránku, no po zistení, že ste pripojení na VPN, nastane rovnaká situácia.

Podľa obrázkov, ktoré sme získali, je vidieť, že Netflix nepristupuje vyslovene reštriktívne. Chápe situácie, kedy sú používatelia mimo domácnosť, prípadne sú pripojení na inú Wi-Fi sieť. Preto dostanete 14 dní dočasného sledovania. Stačí, aby vám majiteľ účtu poslal overovací kód. To by nemal byť problém pre všetkých, ktorí majú účty v rámci domácnosti. Tiež aj pre situácie, kedy je používateľ sám vlastníkom účtu.

Situáciu budeme aj naďalej sledovať. Už teraz je ale zrejmé, že firma chce zabrániť tejto forme využívania služby. Podobne ako objavila „Svätý grál“ v účtoch s reklamami. Tie na našom trhu nie sú ešte dostupné. Očividne sú s týmto typom účtu spokojní a trh si to žiada. Netflix nebude jediný, kto zmení paradigmu vysielania videa a sprístupní reklamy.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.