Streamovacia platforma Netflix opäť zvýši ceny svojich plánov.

Predplatné služby Netflix bolo dlhú dobu nemenné, pričom ešte pred pár rokmi ste si mohli užívať napríklad možnosť jedného mesiaca služby na skúšku zadarmo. Neskôr však streamovacia platforma usúdila, že tento krok nebude úplne ideálny, nakoľko ho mnohí zneužívajú. A tam začali tie najväčšie zmeny, ktoré sa v rámci plánov a predplatného vykonali.

Posledné mesiace boli pri Netflixe skutočne turbulentné, nakoľko platforma priniesla nový plán s reklamami pre ľudí, ktorým reklamy neprekážajú a chcú za obsah Netflixu zaplatiť menej. Neskôr ale prišla tvrdá rana v podobe zákazu zdieľania jedného účtu mimo jednu domácnosť a teraz platforma chystá ďalšiu kontroverznú zmenu. Ceny plánov sa budú zvyšovať. Na informáciu upozornil portál andro4all.com.

Zvýšenie cien má Netflix spájať so štrajkom v Hollywoode

Ani vám možno neunikol fakt, že natáčanie mnohých filmov v Hollywoode je pozastavené z dôvodu štrajku hercov, scenáristov a ďalších dôležitých povolaní v tomto odvetví. Chcú si vyjednať slušnejšie podmienky a vyšší plat, pričom aj umelá inteligencia ich v tomto smere mierne desí.

Aby sme však nezachádzali do detailov, aj Netflix prichádza o príjem, nakoľko je nových filmov menej a nového obsahu pre službu teda taktiež nie je mnoho. Akonáhle sa však tento štrajk skončí, tak Netflix plánuje zvýšiť ceny predplatného. Je to snáď náhoda?

netflixZdroj: Jade87 / Pixabay

S najväčšou pravdepodobnosťou sa streamovacia služba bude snažiť získať s novým obsahom vyšší príjem ako náhradu za obdobie, kedy bolo obsahu menej. Tento štrajk by mal skončiť už v najbližších týždňoch, aktuálne ceny si teda už dlho známa služba držať nebude.

Nové ceny zatiaľ nie sú známe

Aj keď by sa nové ceny mohli dostať do platnosti už v blízkej dobe, zatiaľ o zvýšení cien nie sú k dispozícii žiadne podrobnosti. Nikde sa neuvádza, o koľko by boli plány Netflixu drahšie a ani či by to zasiahlo všetky trhy. Je totiž všeobecne známe, že Netflix v rámci rôznych krajín prináša plány s rôznymi cenami.

Aktuálne však možno povedať len to, že krajiny ako USA a Kanada budú prvé, v ktorých sa vyššie ceny objavia. Potom však bude už len otázkou času, kedy streamovacia platforma zvýši ceny aj v iných regiónoch a predstaví nový cenník.

Zdroj: andro4all.com, wsj.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.