Práce na novom systéme začali v roku 2018.

Populárna streamovacia služba Netflix zdieľala podrobnosti o svojej novej backendovej platforme, ktorá jej má umožniť ľahšie programovanie a lepšie zvládať nápor miliónov používateľov po celom svete.

Nový systém pod názvom Cosmos, homogenizuje médiá prichádzajúce z rôznych štúdií, aby sa zabezpečilo ich streamovanie na všetkých platformách a zariadeniach.

Cosmos nahrádza predchádzajúcu architektúru s názvom Reloaded, ktorá Netflixu slúžila posledných sedem rokov. Zatiaľ čo vývojár pripúšťa, že Reloaded je dobré riešenie, bolo potrebné ho vymeniť, pretože jeho architektúra výrazne spomaľovala zavádzanie nových funkcií.

Cosmos je podľa slov zástupcu spoločnosti zmesou najlepších aspektov mikroslužieb, dávkou funkcií bez servera a štipkou asynchrónnych pracovných tokov.

Platforma začala pracovať na systéme Cosmos v roku 2018 a do aktívneho stavu ho uviedla v roku 2019. Miguel končí tým, že hlavným cieľom tímu je zjednodušiť a zefektívniť nový systém.

Rok 2021 bude pre Cosmos dôležitý, pretože sa na neho presunie väčšina správy Netflixu, čo zefektívni prácu množstva vývojárov.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Spotify HiFi: Bezstratové streamovanie hudby prichádza

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.