Novinka bola potvrdená počas online konferencie.

Nová streamovacia vrstva bude k dispozícii na vybraných trhoch neskôr v tomto roku. Spoločnosť ďalej uviedla, že Spotify HiFi poskytne predplatiteľom „hudbu v bezstratovom zvukovom formáte s kvalitou CD“.  Poslucháči budú mať prístup k vylepšenej digitálnej hudobnej knižnici prostredníctvom svojho zariadenia a reproduktorov podporujúcich Spotify Connect. V súčasnosti dosahuje Spotify prenosovú rýchlosť zvuku 320 kbps.

Nové zvukové možnosti umožnia platforme dobehnúť napríklad Tidal, ktorý okrem HiFi dokonca ponúka aj kvalitu MQA (Master). Predplatné v tomto prípade stojí 11,99 eur (Tidal family 17,99 eur). Zatiaľ však nie je jasné, koľko bude stáť Spotify HiFi.

Spoločnosť tiež uviedla, že služba bude v priebehu najbližších dní dostupná na viac ako 80 nových trhoch. Spotify medzitým oznámil, že prostredníctvom tejto služby bude čoskoro k dispozícii nový exkluzívny obsah. 

Spoločnosť tiež odhalila, že platforma začína byť lukratívnejšia aj pre umelcov viac ako kedykoľvek predtým, pričom si už množstvo z nich “prišlo na svoje”. V tomto trende chce Spotify aj naďalej pokračovať a plánuje pripraviť zaujímavejšie podmienky, k čomu prispeje aj prístup k funkcii Canvas pre všetkých prispievateľov.

Viac informácií o ďalších novinkách sa určite dozvieme čoskoro.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Nové TWS slúchadlá od Sony: Sú toto očakávané WF-1000XM4?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.