Fanúšikovia hernej série môžu strieľať konfety.

Nielen že budúci rok pribudne do série remaster pôvodných dielov Tomb Raider 1-3, ale aj animovaný seriál. Podľa upútavky, na ktorú upozornil web RaidingTheGlobe.com, bude na Netflixe v roku 2024 vysielaný seriál s názvom Tomb Raider: The Legend of Lara Croft. Streamovacia služba na pripravovaný projekt upozornila už v roku 2021 a má nadväzovať na udalosti tzv. reboot série.

O animáciu sa postará štúdio Powerhouse Animation, ktoré stojí aj za animovanou sériou Castlevania tiež vysielanou na Netflixe. Nateraz sa hovorí o tom, že vznikne 8 epizód a každá by mala trvať 22 minút. Počet epizód je teraz zaužívaný nielen pri animovaných seriáloch. Či pôjde o tesné pokračovanie jednotlivých častí alebo o nezávislé diely, nie je známe. Hlasom Lary Croft by mala byť herečka Hayley Atwell.

Prepojenie hier a filmového sveta je známe už desaťročia. Fanúšikovia dodnes vytvárajú modifikácie pôvodných hier a nové úrovne. Nájsť ich môžete na serveri www.trcustoms.org a vyberať si zo stoviek hier podľa rôznych predlôh na engine od Tomb Raider 1 až po Tomb Raider 5. Toto boli totiž modifikovateľné verzie s dostupným editorom úrovní. Na hranie však potrebujete najviac procesor Intel Core 10. série, inak vás čakajú komplikácie a musíte hľadať na internete rôzne záplaty, najčastejšie v spojitosti s DirectX a zvukom.

Zdroj: RaidingTheGlobe.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.