Fanúšikovia po nových remasteroch skočia ako po teplých rožkoch.

Dnes už legendárna hra Tomb Raider I bola na hernú scénu uvedená v roku 1996 a počas svojej 27-ročnej histórie prešla niekoľkými štúdiami podieľajúcimi sa na tvorbe herných dielov tejto série. Remaster prvých troch pôvodných dielov má byť dostupný 14. februára 2024 aj s rozšíreniami pôvodných hier a tajnými levelmi. Vlastníci pôvodných dielov majú možnosť na Steame využiť 10 % zľavu v predobjednávkach.

Inovované hry budú dostupné na platformách Steam, GOG, PlayStation 4/5, Xbox One, Xbox a Nintendo Switch. Za vývojom týchto dielov bude firma Aspyr Media, ktorú poznáte podľa hier ako Star Wars: Knights of the Old Republic II a Fahrenheit. Aspyr Media okrem toho pracuje aj na remaku prvej hry Knights of the Old Republic.

tomb raider 1 povodnytomb raider 1 remaster

Po vizuálnej stránke dostaneme vyššie rozlíšenie, viac detailov v textúrach a objektoch, pričom dizajn levelov sa nijako nezmení. Toto nie je fanúšikovské vydanie podľa zámeru autora, ale verný remaster pôvodných titulov. Aspoň takto by to malo vyzerať, vo februári sa môžeme presvedčiť, ako to bude.

Vylepšené by malo byť aj ovládanie a možnosť prepínania medzi klasickou a novou grafikou. Len dodávame, že aj toto je vítaná vlastnosť, pretože je čoraz ťažšie pôvodné tituly spustiť pre nekompatibilitu s DirectX a grafickou kartou.

Hardvérové požiadavky nie sú vysoké a postačí grafická karta NVIDIA GeForce GTX 970 (9 rokov stará karta), 2 GB priestoru na disku a Windows 7. V rámci kompatibility budú hry prerobené tak, aby nevyžadovali emulátor DOSBox. Ten limitoval hranie hier na vyšších rozlíšeniach a s vyššími snímkovými frekvenciami.

Obsah nového remastera:

  • Tomb Raider I + The Unfinished Business
  • Tomb Raider II + The Gold Mask
  • Tomb Raider III + The Lost Artifact

Zdroj: Crystal Dynamics

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.