Možno sa to stane aj vám – na niektorých televízoroch sa čoskoro nebude dať sledovať Netflix. Populárna streamovacia služba prestáva podporovať niekoľko pomerne rozšírených modelov.

Nie je to prvý krát

Netflix už oznámil, že ukončí poskytovanie svojej služby na niektorých starších zariadeniach. Teraz sa to týka LCD televízorov Sony BRAVIA vyrobených v roku 2014. Infomovala o tom priamo značka Sony.

Podpora Netflixu pre tieto modely sa skončí zhruba za mesiac – 24. júla 2024. Po tomto dni bude aplikácia z týchto zariadení odstránená. Netflix ako dôvod uvádza technické obmedzenia, ktoré už neumožňujú službu ponúkať v optimálnej podobe.

Zoznam dotknutých televízorov zahŕňa niekoľko modelových radov od Sony vrátane modelov S9, W5 až W95 a X85 až X95.

Nie je to prvýkrát, čo Netflix oznámil ukončenie podpory pre staršie zariadenia. Pre televízory Sony vyrobené v rokoch 2011 až 2013 Netflix ukončil podporu už vo februári tohto roka.

Čo znamená modelové označenie?

O tom, či sa vás toto obmedzenie bude týkať stačí preveriť číslo vášho modelu televízora. Pre Sony je značenie nasledovné: KDL-48W585B znamená, že ide LCD televízor s LED podsvietením (KDL), ide o 48 palcovú uhlopriečku, je to séria W5 a model 85 a to v čiernej farbe (B).

Čo s tým?

Aj keď sa vás bude toto obmedzenie týkať, stále je ti riešenie. Netflix a ďalšie streamovacie služby naďalej môžete používať aj na svojom existujúcom televízore pomocou zariadení, ako je Chromecast od spoločnosti Google alebo Apple TV. Tieto zariadenia stačí pripojiť k portu HDMI televízora a získať prístup k streamovanému obsahu. Sú cenovo výhodným riešením, ktoré umožňuje aktualizovať staršie televízory pomocou najnovších technológií. Je to síce zariadenie navyše, s vlastným napájaním, ale je to optimálnej riešenie.

Zdroje: Sony

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.