Nie je to prvá služba, ktorú treba zaplatiť a na skúšobnú lehotu nemáte nárok.

HBO Go ešte pred koncom roka 2019 upravilo podmienky tak, že skrátilo skúšobnú dobu z 30 na 7 dní a zvýšilo cenu svojho predplatného. Netflix sa vybral inou cestou, možno radikálnejšou. Skúšobné obdobie úplne zrušil a ponechal len klasické objednanie služby.

O zrušení informovala fanúšikovská stránka, no zistíte to práve pri vytváraní nového účtu, ktorý bude treba spojiť s jedným z troch predplatných. To ste síce robili aj doteraz, vrátane zadania kreditnej karty. Takto sme si to vyskúšali aj my a z karty sa nič nestrhne.

Ak ste sa rozhodli po skúšobnom období zrušiť predplatné, nezaplatili ste skutočne nič. Férové od Netflixu je aj to, že vám niekoľko dní pred koncom skúšobného obdobia poslal takúto informáciu. Upozornil, že od daného dátumu sa z karty strhne suma podľa vami vybraného typu predplatného.

Netflixu sa výrazne zdvihli tržby, práve v dôsledku situácie v roku 2020. Je teda prirodzené, že môže meniť zaužívané podmienky bez výraznejšieho rizika. Na druhú stranu skúšobné obdobie na 30 dní bolo až príliš štedré.

Buďme realisti, za týždeň viete, či je Netflix pre vás alebo nie. Tu však išlo aj o niečo iné a to o vytvorenie návyku. To je však v poriadku, je na vás, ako sa k službe postavíte. Uvidíme teda, či sa službe bude dariť a či bude mať zrušenie skúšobnej lehoty nejaký vplyv na nových členov.

Zdroj: Netflix, Netflix CZ + SK Fans

Prečítajte si aj:

Sťahovanie filmov z Netflixu dostane novú funkciu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.