Zlacňovanie je prekvapivým krokom tejto služby.

Bol to práve Netflix, ktorý v minulosti zdôrazňoval potrebu zvýšiť ceny svojho predplatného a dodržiavania pravidiel na odber obsahu. Streamovacia služba okrem aktivít spojených s tvorbou filmov a seriálov investovala aj do technologického zabezpečenia. Hľadá totiž spôsob, ako donútiť používateľov prestať používať zdieľané účty v rozpore s podmienkami používania.

Zníženie cien sa podľa WSJ týka niekoľkých desiatok krajín, napríklad Jemenu, Jordánska, Líbye, Iránu a trhov subsaharskej Afriky alebo európskych krajín ako Chorvátsko, Slovinsko alebo Bulharsko. Do toho prichádza firma v niektorých krajinách so špeciálnym predplatným, ktoré bude zobrazovať reklamy. To bude lacnejšie ako štandardné predplatné, avšak bude mať aj nejaké obmedzenia.

Spolu šéf Netflixu Greg Peters povedal, že zvýšia ceny, kde si to môžu dovoliť, nakoľko potrebujú investovať aj do obsahu. Zároveň sa o Netflixe vyjadril, že sa považujú za „nenahraditeľný tovar“. Tieto vyhlásenia sú príliš sebaisté, najmä v časoch, kedy rôzne streamovacie služby ako napríklad Disney+, HBO Max či Paramount+ expandujú mimo svojich domácich krajín a rozširujú krajiny, kde budú pôsobiť.

Medzi inými napríklad aj SkyShowtime, ktorá už je dostupná na Slovensku a ponúka až 50 % zľavu z bežného poplatku predplatného. Ide o limitovanú akciu, ktorú je potrebné stihnúť do určitého termínu. Viac sa dozviete v našom článku.

Zdroj: WSJ

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.