Netflix pokračuje vo zvyšovaní cien svojho predplatného.

Zvyšovanie cien streamovacích platforiem je teraz čoraz diskutovanejšou témou. Jedným z dôvodov vyšších cien za sledovanie filmov či seriálov je aj štrajk v Hollywoode, ktorý ovplyvnil aj štúdiá Netflixu. Z nových filmov či seriálov sa teda službe peniaze nehrnú, čo kompenzuje aj inými spôsobmi. Zvýšenie cien predplatného služby Netflix sa teda bude teraz po novom týkať aj používateľov v Európe.

Ako informuje portál andro4all.com, zvýšenie cien sa najskôr dotkne používateľov v USA, Spojenom Kráľovstve a Francúzsku. Neskôr sa však vyššie ceny objavia aj na španielskom, nemeckom, japonskom, austrálskom a brazílskom trhu. Zvýšenie cien príde do platnosti už o pár dní, pričom niektoré trhy ho pocítia výraznejšie.

Netflix zvyšuje ceny konkrétnych predplatených balíkov

Aktuálne zvýšenie cien, ktoré má na svedomí streamovacia platforma Netflix, sa bude týkať predplatného Basic a Premium. Zvýšenie cien podľa nášho zdroja bude z ceny 7,99 eura na 10,99 eura na mesiac pre Basic predplatné a z 17,99 eura na 19,99 eura na mesiac pre predplatné Premium. Tieto ceny však nie sú rovnaké ako na Slovensku, keďže za populárnu streamovaciu službu na Slovensku platíme menej.

netflix dialkove ovladanieZdroj: jgryntysz / Pixabay

Na všetkých trhoch však majú zostať bez zmeny ceny najlacnejšie predplatné Basic s reklamami a rovnako druhé najlepšie predplatné Standard. Netflix teda zvyšuje cenu len pre Basic, ktorého sa chce postupne zbaviť a odstrániť ho z ponuky, no aj pre Premium, ktorý je populárny najmä v rámci jednej domácnosti. V minulosti bol však využívaný ako najvýhodnejšie predplatné pri zdieľaní jedného účtu viacerými osobami.

Vylepšenia sa má dočkať aj predplatné s reklamami

Predplatné Basic s reklamami sa postupne rozširuje na viaceré trhy a aj Netflix ho vo veľkom propaguje medzi predplatiteľmi . Najlacnejšie predplatné, pri ktorom sa popri prehrávaní obsahu prehrávajú aj reklamy, zatiaľ nie je na Slovensku dostupné. Služba však prináša novú možnosť pre predplatiteľov tohto balíka, ktorou je možnosť stiahnuť si obsah na off-line prehrávanie. Táto možnosť pre nich doteraz nebola k dispozícii.

Podľa slov Netflixu až 30 % nových predplatiteľov siahne po tomto balíku. Mohlo by to teda znamenať, že už v blízkej dobe sa ho dočkáme aj na Slovensku a výmenou za reklamu ušetríme nejaké to euro mesačne.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.