Budova Casa Batlló stojí v strede Barcelony. Je to architektonicky preslávené dielo od barcelonského modernistu Antoniho Gaudího. Boli sme sa v nej pozrieť, keďže sa tu spojila projekčná technológia Panasonic s neobvyklým kultúrnym programom.

Casa Battló
Centrálna miestnosť v Casa Battló s neobvyklými tvarmi

V budove Casa Batlló sa technológia Panasonic použila na zaujímavú úpravu niektorých priestorov. Napríklad kupola domu využila svoju zaujímavú konštrukciu a pomocou 36 projektorov Panasonic (modely PT-RZ660 a PT-JS200) spolu s 1000 plátnami nám umožnilo pohľad do mysle mladého Gaudího.

Casa BattlóZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Animácia domácich prác pomocou projektorov Panasonic

Môžete sa tu pozrieť do sveta prírodných krás, ktoré inšpirovali katalánskeho architekta a stávate sa súčasťou tvorivého zážitku. Projektory sú vybavené objektívmi s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou, čo umožňuje premietanie videí na povrchy, ktoré by sa pomocou iných technológií ťažko mapovali. Okrem toho tieto ultrakrátke objektívy zabezpečujú, že obraz nie je zakrytý návštevníkmi.

Gaudi DomeZdroj: Panasonic
Toto je priestor v podzemí budovy, kde hrôzostrašné scény vytvárajú projektory Panasonic

V podkrovnom priestore sa prostredníctvom projekcie virtuálnej reality sa oživujú bežné domáce práce, ako je pranie a žehlenie. Na nádvorí sa vo večerných hodinách zobrazuje oslnivý vodopád vďaka premietaniu pomocou 7 výkonných laserových projektorov PT-RS20K, z ktorých každý poskytuje živý a realistický obraz s jasom 20 000 lúmenov. Každá oblasť sa mapuje samostatne pomocou objektívov Panasonic ET-D3LEF70 s rybím okom.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Takto vyzerala budova pri animácii zvonka

Projektory a objektívy Panasonic dokážu vytvoriť dokonalý efekt v miestnostiach akejkoľvek veľkosti alebo tvaru, s nízkymi alebo vysokými stropmi. Ultrakrátke objektívy umožňujú ľuďom priblížiť sa k premietanému obsahu bez toho, aby vrhali tieň

Zdroje: vlastné, Panasonic

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.