Multifunkčné zariadenie HP Smart Tank 580 All-in-One poskytuje vysokú kvalitu výstupu, ale prekvapením je výrazná úspora na prevádzkových nákladoch.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
HP SmartTank 580 umožňuje ľahkú tlač zo smartfónu

Práca primárne s mobilným zariadením

Zariadenie sa dá nainštalovať najľahšie cez mobilné zariadenie s aplikáciou HP Smart. Rovnako tak umožňuje tlač fotiek a dokumentov z mobilu alebo skenovanie dokumentov do smartfónu.

Tlačiť môžete z Android (HP Smart Print) ale aj iOS (AirPrint) zariadenia, okrem toho je tu podpora WiFi Direct, USB 2.0 a Bluetooth low energy.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
Jedna tlačová hlava je pre čiernu tlač a jedna pre farebnú

Tankové náplne

Ide o tankovú tlačiareň, teda náplne sami napĺňate z dodávaných náplní. A práve to je dôležité – priamo v dodávke je totiž čierny atrament až na 18 000 strán a na 6000 farebných strán.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
Tieto tankové náplne dostanete priamo v dodávke. Počet čiernych fľaštičiek je naozaj 3

Znamená to, že náplní nebudete po nákupe tlačiarne dlho investovať – náplne vám postačia na zhruba 3 roky (ak počítame s 200 stranami vytlačenými mesačne). Fľaše na atrament sú pritom jasne odlíšené a navyše recyklovateľné.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
Napĺňanie náplní do zariadenia pri úvodnej inštalácii

Atrament sa z nich nedá vyliať mimo určeného priestoru aj keby ste to chceli. Inštalácia multifunkčného zariadenia je jednoduchá a vedie vás jednotlivými krokmi. Zariadenie je prirodzene možné pripojiť aj k počítači napr. pomocou portu USB, prípadne bezdrôtovo. Podporovaný je operačný systém Microsoft Windows aj Apple macOS.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
HP SmartTank 580 a tankové náplne

Celkom rýchla tlač

Samozrejmosťou sú snímače nízkej hladiny atramentu a automatická obnova Wi-Fi pripojenia. Zariadenie šetrí energiu a samo sa vypína aj zapína. Rýchlosť čiernej tlače v štandardnom režime je 12 str./min, pre farebnú je to 5 str./min.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
Po inštalácii sa kalibrujú tlačové hlavy

Výstup prvej čiernej strany získate za 14 sekúnd, na farebnú stranu si počkáte 21 sekúnd (z režimu pohotovosti tlačiarne). Farebnú fotografiu vo veľkosti A4 v najlepšej kvalite sme vytlačili za 1 minútu a 56 sekúnd. Odporúčaný objem tlače je 400 až 800 výtlačkov, maximum je 3000 strán. Tlačiť sa dá aj bezokrajovo.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
Indikácia úrovne atramentu je viditeľná na prvý pohľad

Naozaj multifunkcia

Okrem tlače zvláda zariadenie aj farebné skenovanie a kopírovanie a to s manuálnym podávačom. Rozlíšenie skenera je 1200 dpi, skenovať sa dá do formátu JPG alebo PDF. Kapacita vstupného zásobníka pre tlači je 100 hárkov, výstupný zásobník má kapacitu 30 hárkov. Odporúčaná gramáž papiera je 75 g/m2. Výhodou je, že toto zariadenie váži len okolo 5 kg a dá sa tak ľahko prenášať na iné miesto. Keďže vyhľadanie Wi-Fi je automatické, dá sa používať ľahko na rôznych miestach.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
Tlač z aplikácie HP SmartPrint

Vyhodnotenie

Celkovo ide o zariadenie, ktoré sa vyplatí na doma alebo do menšie až stredného podniku. Hlavnou výhodou sú extrémne nízke prevádzkové náklady na tlač hlavne v prípade čiernych dokumentov. To prináša jednak systém tankových náplní ale aj to, že v dodávke sú až 3 fľaštičky na čierny atrament.

Zariadenie je primárne pripravená na tlač, ale aj skenovanie z/do smartfónu, nie je problém ju používať aj s počítačom.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
Skener s ručným podávaním

Cena tejto tlačiarne je 192 eur, čo je veľmi výhodné. Navyše, ak si teraz túto tlačiareň kúpite a zaregistrujete si ju, dostanete cash back 30 eur.

HP SmartTank 580Zdroj: TOUCHIT.sk
Aplikácia HP SmartPrint spojená so zariadením

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.