Súčasťou novej verzie sú aj ďalšie vychytávky z Androidu 12.

Je akýmsi pravidlom, že alternatívne spúšťače tohto vedia ponúknuť častokrát viac, ako samotné nadstavby výrobcov smartfónov. Okrem toho dokážu ponúknuť aj funkcie z najnovších verzií operačného systému aj pre staršie smartfóny. 

To platí aj pre minimalistický spúšťač Niagara Launcher, ktorý sa chystá priniesť niektoré vylepšenia Androidu 12 pre všetkých používateľov. Aj napriek tomu, že najnovšia verzia aplikácie sa zatiaľ nedostala do hlavného distribučného kanála, už teraz si môžete vyskúšať a stiahnuť novú beta verziu ako APK súbor. Oficiálne vydanie je naplánované na druhú polovicu decembra.

Keďže základnou úlohou alternatívnych spúšťačov je vizuálna zmena používateľského prostredia, nemalo by byť prekvapením, že aj v prípade Niagara Launcheru sa už teraz začínajú objavovať dizajnové prvky Material You, ktoré sú súčasťou Androidu 12. 

Niagara launcherZdroj: TOUCHIT
Niagara Launcher

Ide o takzvané dynamické tematické prvky založené na tapetách a o widgety so zaoblenými rohmi. Tieto funkcie sa tak už teraz dostanú ku všetkým používateľom Niagara Launchera od Androidu 5 a vyššie. 

Medzi vylepšenia špecifické pre používateľov systému Android 12 patria aj živé náhľady widgetov a implementácia detailnejších nastavení polohy. Aplikácia ďalej uvádza, že chráni súkromie svojich používateľov tým, že údaje o polohe šifruje na strane servera. Hlavnú aplikáciu Niagara Launcher si môžete stiahnuť na odkaze nižšie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.