Veľmi dobre hrajúce slúchadlá za pravdepodobne najlepšiu cenu na trhu. Síce bez ANC, ale s vynikajúcim pasívnym odhlučnením.

Tým ale nemáme na mysli, že sú najlacnejšie. Nájdete aj lacnejšie TWS slúchadlá, no cenovka je vzhľadom na kvalitu zvuku poddimenzovaná. Naozaj sa totiž podarili, poďme sa pozrieť na to, čo všetko prinášajú.

Zážitok z používania

Už slovo zážitok pôsobí značne nadnesene a toto slovo zvyčajne používajú firmy pri každom jednom produkte. Aktuálne ale najlepšie vystihuje to, čo od slúchadiel očakávať. Najmä v jeho najlepšom význame. Spracovanie slúchadiel je primerané nižšej cenovej skupine. Videli sme aj lepšie spracovanie. Tu máte na výber v zásade z dvoch možností.

Spraviť slúchadlá s hladkým plastom alebo s jemne pogumovaným, ako pri týchto slúchadlách. Prvý variant vyzerá krajšie a nezachytávajú sa na ňom odtlačky. Druhý variant je praktickejší. Spotené ruky alebo mastnota, to všetko na nich uvidíte, avšak nešmýkajú sa v ruke. Berieme to teda ako výhodu. Slúchadlá, ktoré vyzerajú pekne, ale sú po šmyknutí často na zemi, nás až tak nepotešia.

V tomto prípade je dobre navrhnutá nabíjacia škatuľka. Pri otváraní ju máte za čo chytiť a nevyšmykne sa vám z rúk. Slúchadlá sú prichytené magneticky, v tomto prípade by vám ale aj tak nevypadli. Používajú aretačné vložky do uší, ktoré zároveň lepšie držia slúchadlá v kolíske. Tá sa nabíja cez USB-C, čo je dnes už samozrejmosťou a nikto nechce starý microUSB konektor. Fanúšikovia bezdrôtového nabíjania majú k dispozícii aj tento spôsob. Ako signalizáciu nabitia využíva trojicu LED diód na prednej strane.

Niceboy Hive Pods 3 ProZdroj: Niceboy
Dobre vymyslená škatuľka na nabíjanie

Ovládanie

Slúchadlá používajú na ovládanie dotykové plochy. Nemajú žiadnu aplikáciu a tento spôsob nám vyhovuje. Síce tu nie sú ďalšie možnosti, napríklad na definovanie vlastného správania dotykovej plochy, no toto nemusí mnohým z vás chýbať. Treba sa ale zmieriť s tým, že tu sa ešte stále používa jeden dotyk na pozastavenie prehrávania. Dnes už čoraz viac výrobcov prešlo na systém dvojitého ťuknutia ako základného prvku ovládania. J

eden krátky dotyk so slúchadlami nič nespraví. Tu taká možnosť zatiaľ nie je. Ale je to otázka zvyku. Hlavne v prípadoch, keď si budete upravovať polohu slúchadiel v ušiach. Sú väčšie a je ich za čo chytiť. A k celkovej úplnosti ešte dodávame, že tak často ich nebude treba nastavovať. Držia veľmi dobre, a tak ako si ich do uší dáte, vám v nich aj zostanú.

Sú odolné voči prachu a vode, a to v certifikácii IP55, teda aj proti silno striekajúcej vode. Už od podstaty sú určené nielen na chôdzu alebo do kancelárie, ale aj na šport. Výdrž je nadštandardná, a to v maximálnej dobe 9 hodín. Treba započítať, že tu nie je aktívne odhlučnenie, čím sa vždy zlepšuje doba prehrávania. S nabíjacou kolískou máte celkovo 33 hodín maximálnej doby prehrávania.

Niceboy Hive Pods 3 ProZdroj: Niceboy
Slúchadlá Niceboy Hive Pods 3 Pro majú dotykové ovládanie

Zvuk

Hudobnú reprodukciu si vychutnáte so silnými basmi. Zvuk je výborný. Keby ste k nim postavili 4-násobne drahšie slúchadlá od konkurenčnej značky, je jasné, že rozdiely by ste pocítili. Konštatujeme ale, že cena za Pods 3 Pro je veľmi dobrá a so zvukom budete spokojní. K tomu netreba nič viac dodávať.

Verdikt

Niceboy Hive Pods 3 Pro sú výborné slúchadlá za rovnako výbornú cenu. Ponúkajú výbornú kvalitu hudby aj celkového spracovania z hľadiska jednotlivých detailov. Používajú Bluetooth 5.0, USB-C a kodek AAC plus aptX. Čiže všetko, čo naozaj potrebujete.

Cena: 64,90 €

Zapožičal: Niceboy

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.