Majitelia zariadení Xperia XZ1 a XZ2 začali zaznamenávať zvýšený výskyt problémov s displejmi.

Pri dotyku sa im zobrazujú na displeji horizontálne čiary alebo biele bodky. Tento problém sa primárne týka zariadení Xperia XZ1, pričom sa objavili aj nové prípady, kedy bol tento problém zaznamenaný aj pri modeli Xperia XZ2.

Japonská spoločnosť prišla s oficiálnym vyhlásením, že tento jav je spôsobený elektrostatickými vlastnosťami niektorých modelov. Tu je kompletné vyhlásenie:

Spoločnosť Sony Mobile sa zaviazala poskytovať najvyššiu úroveň kvality produktov a služieb zákazníkom pre všetky svoje produkty. V dôsledku charakteristických vlastností displeja môžete pri niektorých modeloch vidieť vzory pásov v dôsledku elektrostatického zaťaženia. Nie je to funkčná porucha a zvyčajne sa pásové vzory stratia, keď zmizne elektrostatický prúd.

Takže je to charakteristika displeja, a nie funkčná chyba. Ak čítate medzi riadkami, tak spoločnosť Sony tvrdí, že v podstate s týmto problémom nevie nič spraviť, aby ho vyriešila.

Aj napriek tomu, že samotní používatelia potvrdzujú iba krátkodobý výskyt tohto problému, tak je to určite nepríjemné, keď sa na vlajkovom zariadení objaví takéto “obohatenie”.

Výskyt čiar a bielych bodiek je pravdepodobne zaznamenaný iba na malom množstve zariadení. Dajte nám vedieť do komentárov, či ste tento problém zaznamenali aj na vašom smartfóne Xperia XZ1 / XZ2.

Zdroj:XperiaBlog

Prečítajte si aj:

Ktorá vlajková loď fotí najlepšie? Porovnali sme Huawei P20 Pro vs. Samsung Galaxy S9 vs. Sony Xperia XZ2 vs. iPhone X

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.