Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon s potešením oznamuje vývoj profesionálnej digitálnej jednookej zrkadlovky Nikon D6 a teleobjektívu so zoomom AF-S NIKKOR 120-300 mm f/2,8E FL ED SR VR kompatibilného s fotoaparátmi Nikon formátu FX.

Vývoj fotoaparátu D6 – doteraz najpokročilejšej digitálnej jednookej zrkadlovky od spoločnosti Nikon – pripomína 20. výročie jednocifernej série D. Od uvedenia modelu D1 v roku 1999 sa vlajkové fotoaparáty od spoločnosti Nikon vyvíjajú s využitím najpokrokovejších technológií v tomto odvetví a zobrazovacieho know-how neustále vylepšovaného počas dlhej histórie spoločnosti Nikon v oblasti vývoja fotoaparátov. Podobne ako pri jeho predchodcoch, aj vývoj fotoaparátu D6 reaguje na náročné požiadavky profesionálnych fotografov na bezkonkurenčný výkon aj v tých najťažších podmienkach.

Nikon tiež oznamuje vývoj nového objektívu AF-S NIKKOR 120-300 mm f/2,8E FL ED SR VR pri príležitosti osláv 60. výročia bajonetu Nikon F prispôsobeného pre fotoaparáty radu D. Nový teleobjektív so zoomom poskytne profesionálnym fotografom ešte väčšiu podporu v akčných žánroch, akými je napríklad športová fotografia.

Vývoj nových produktov podčiarkuje záväzok spoločnosti Nikon neustále rozširovať možnosti vyjadrovania prostredníctvom obrazu a zároveň si zachovať vedúce postavenie v oblasti fotografie prostredníctvom digitálnych jednookých zrkadloviek a fotoaparátov mirrorless a tiež širokej palety objektívov.