Novinka ponúkne aj funkciami nabitý fotoaparát s podporou AI.

Nokia 2.3 dostala do svojej výbavy duálny fotoaparát (13+ 2 Mpx) s celkom novou funkciou „Recommended Shot“, ktorá má za úlohu vybrať tú najlepšiu zachytenú snímku. Či už ide o salto vzad, rodinný portrét alebo rozhodujúci gól, nová funkcia v smartfónoch Nokia automaticky zachytí alternatívne snímky pred a po stlačení spúšte a potom vyberie najlepšiu snímku. Vďaka pokročilej umelej inteligencie potom môžu používatelia zachytiť skvelé portrétne fotografie s rôznymi bokeh efektami a fotografie v zhoršených svetelných podmienkach.

Nokia 2.3

Nokia 2.3. Zdroj: Nokia

Dlhotrvajúca zábava

Pomocou funkcie Adaptive Battery a využitia AI, Nokia 2.3 ponúkne dvojdennú výdrž na jedno nabitie. Zariadenie sa naučí zvyklostiam behom používania telefónu a nasledovne sa postará o dlhšiu výdrž napríklad na pozeranie seriálov a filmov na veľkom 6,2-palcovom displeji s HD+ rozlíšením.

Elegantný dizajn pre každodenné použitie

S odkazom na svoj škandinávsky pôvod je Nokia 2.3 navrhnutá tak, aby vyzerala výborne a zároveň vydržala nástrahy bežného dňa. Vďaka zadnému krytu s 3D nano textúrou skvele padne do ruky. O dostatočnú pevnosť konštrukcie sa postará hliníkový rámik. V smartfóne sa nachádza aj samostatné tlačidlo pre Google asistenta a biometrické odomykanie zariadenia pomocou rozpoznania tváre.

Zážitok, ktorý je stále lepší a lepší

Nokia 2.3 je pripravená na najnovší Android 10 a prinesie taktiež pravidelné bezpečnostné aktualizácie na dobu troch rokov a hlavné aktualizácie systému na dobu dvoch rokov. Zákazníci sa s aktualizáciou operačného systému na Android 10 môžu tešiť na nové funkcie ako je tmavý režim, pokročilé funkcie pre súkromie a mnoho ďalšieho.

Cena a dostupnosť

Nokia 2.3 bude dostupná u vybraných predajcov vo variante s 2 GB RAM a 32 GB úložiskom za odporúčanú cenu 119 €. Dostupná bude vo farebnom prevedení  tmavošedá.

Zdroj: HMD Global

Prečítajte si aj:

Recenzia Nokia 4.2: Ideálny smartfón pre tých, čo nechcú rozmerné zariadenie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.