Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia dnes oznámila dostupnosť aktualizácie Android 9 Pie pre smartfón Nokia 6.1. Ide tak už o druhý model spoločnosti HMD Global (po modeli Nokia 7 plus), ktorý sa aktualizácie dočkal.

Android 9 Pie prichádza s novinkami v oblasti AI a strojového učenia a prináša používateľom možnosti väčšieho prispôsobenia prostredia a celkovo pohodlnejší zážitok z každodenného používania.

Nokia 6.1 je poháňaná procesorom Snapdragon 630 a je tak o viac ako 60% rýchlejšia oproti predchádzajúcemu modelu. Ponúka tiež Dual-Sight funkciu, optiku ZEISS, USB-C konektor s rýchlym nabíjaním či priestorový zvuk.

Model Nokia 6.1 bol vybraný spoločnosťou Google do programu Android One, čím získava tiež exkluzívny prístup k funkcii App Actions. Tá napomáha k rýchlejšiemu používaniu telefónu predpovedaním ďalšieho kroku a zobrazením odporúčanej akcie.

S nadchádzajúcou aktualizáciou na Android 9 Pie, ponúkne Nokia 6.1 takisto vylepšenú výdrž batérie vďaka funkcii Adaptive battery, ktorá využíva hĺbkové učenie na analýzu využitia kapacity batérie u najdôležitejších aplikácií.

Ďalšie kľúčové funkcie Androidu 9 Pie:

Slices – Identifikuje relevantné dáta obľúbených aplikácií, aby boli ľahšie dostupné, keď je to najviac potrebné.

Adaptive brightness – Automaticky prispôsobuje jas displeja podľa naučených zvyklostí používateľa.

New System navigation – Prináša jedno domovské tlačidlo zaisťujúce inteligentné predikcie a odporúčania (nutné povoliť užívateľom).

 

Značky: