Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Smartfón Nokia 7 plus získal prestížne ocenenie „spotrebiteľský smartfón roka” asociácie EISA. Cenu udelila 55-členná porota zložená zo zástupcov rešpektovaným médií z celého sveta vrátane Slovenska. To je reprezentované práve magazínom TOUCHIT.

HMD Global, výrobca telefónov Nokia oznamuje, že smartfón Nokia 7 plus získal ocenenie „spotrebiteľský telefón roka” asociácie EISA (Expert Imaging and Sound Association). Ocenenie udeľuje najväčšia porota na svete pozostávajúca zo zástupcov 55 najrešpektovanejších periodík a webových stránok. Po sérii náročných testov, ktoré prebiehali proti náročnej konkurencii v jednej z najostrejšie sledovaných kategórií, bol vyzdvihovaný najmä dizajn, výkon i fotoaparát telefónu.

„Nokia 7 plus bola navrhnutá tak, aby svojim majiteľom ponúkla všetko, čo naša spoločnosť stelesňuje. Teší nás, že táto snaha nachádza priaznivú odozvu medzi odborníkmi na telekomunikácie. Chceme ponúkať telefóny s vyváženým pomerom výkonu, kvalitného fotoaparátu a štýlového dizajnu naprieč všetkými cenovými kategóriami. Nokia 7 plus je stelesnením našej snahy ponúkať elegantné a zároveň výkonné zariadenia za zaujímavé ceny. Uznanie, ktoré sa tomuto modelu dostalo od uznávanej asociácie EISA, dokazuje, že je možné priniesť zákazníkom prvotriednu eleganciu aj funkčnosť v jednom výkonnom zariadení,” hovorí Juho Sarvikas, Chief Product Officer v spoločnosti HMD Global.

Nokia 7 plus: Dizajn a výkon hodný vlajkovej lode  

Nokia 7 plus ponúka displej, výkon, dizajn a funkcie určené na tvorbu obsahu. Fotoaparát kombinuje inovatívne optické riešenia a algoritmy na spracovanie obrazu, vďaka čomu Nokia 7 plus zachytáva okamihy v absolútne realistickej kvalite. Ponúkne duálny fotoaparát s dvojnásobným optickým zoomom a optikou ZEISS. Ten kombinuje dva fotoaparáty: primárny 12MP ultra citlivý širokouhlý, ktorý je vhodný do tmavého alebo naopak veľmi svetlého prostredia, a sekundárny s 13MP snímačom. Režim Pro Camera poskytuje nadšeným fotografom možnosť manuálne nastavovať pokročilé parametre, medzi ktoré patrí napr. ISO, vyváženie bielej, zaostrovacie body alebo dĺžka expozície. Prvýkrát sa v inteligentných telefónoch Nokia objaví možnosť vylepšenia fotografií pomocou umelej inteligencie.  Selfie a hlavne #Bothie zhotovené vďaka inovovanému Dual-Sight režimu, ktorý využíva hlavný aj predný fotoaparát zároveň, tak budú vyzerať ešte lepšie.

Telefón poháňa výkonná mobilná platforma Qualcomm Snapdragon 660 so 4 GB operačnej pamäte. Majitelia si tak budú môcť vychutnať omnoho viac fotografií, videí a najnovších hier, pre ktoré je pripravené 64GB úložisko, alebo streamovať #Bothie videá z oboch fotoaparátov zároveň na Facebook alebo YouTube. Prispieva k tomu aj silná batéria s kapacitou 3800 mAh, vďaka ktorej telefón vydrží až dva dni prevádzky na jedno nabitie. Nechýba ani možnosť rozšíriť úložný priestor o microSD karty s kapacitou až 256 GB.

Elegantné a komfortné riešenie skladajúce sa z jemne zahnutej zadnej časti spolu s tenkými rámčekmi skvele dopĺňa 6“ FullHD+ IPS displej s pomerom strán 18:9 a živým podaním farieb. Všetko sa vďaka dômyselnej konštrukcii vojde do tela vyrobeného z jedného kusu hliníkovej zliatiny radu 6000 a s rozmermi odpovedajúcimi bežným telefónom s 5.5“ displejom. Unikátna je aj povrchová úprava pripomínajúca keramiku, ktorá vďaka šesťnásobnému náteru skryje kryty antén. S jej pomocou je výrazne zlepšené uchopenie telefónu aj príjem signálu, a tým aj kvalita hovorov. Luxusný vzhľad potom dokresľujú eloxované lesklé okraje v kontrastnej medenej farbe.

Dizajn, inovácie a technológie

O cenách EISA rozhodujú odborníci z celého sveta svojím hlasovaním v niekoľkých kategóriách, medzi ktoré patrí napr. fotografia, Hi-Fi, domáce kino alebo mobilné zariadenia. Všetky produkty nominované na tieto ocenenia prechádzajú prísnym niekoľkokolovým procesom hodnotenia. Ten zahŕňa najmä intenzívne testovanie, ktorého cieľom je posúdiť technologickú, dizajnovú a tiež inovačnú stránku zariadenia.

Všetky produkty, ktoré v náročnej sérii skúšok uspejú, sú zaradené do najužšieho výberu v rámci svojich kategórií. Už to samo o sebe dokazuje ich svetovú kvalitu. Po excelentných výsledkoch bola Nokia 7 plus zvolená najlepším spotrebiteľským telefónom v kategórii mobilných zariadení a získa ocenenie EISA za ročník 2018-19.

Úplný zoznam všetkých víťazov je dostupný na stránkach EISA. Víťazný produkt bude prezentovaný počas IFA, najväčšieho veľtrhu spotrebiteľskej elektroniky, ktorý sa koná v Berlíne medzi 31. augustom a 5. septembrom 2018.

Značky: