Vylepšenia, ktoré sú vidieť.

Nokia 8.1 sa môže pochváliť skvelým fotoaparátom s optikou ZEISS a novo aj optickou stabilizáciou (OIS). Obrazovka s HDR 10 a podporou technológie PureDisplay, poteší presnou reprodukciou farieb a skvelou čitateľnosťou aj pri jasnom slnečnom svetle. O výkon sa postará procesor Snapdragon 710, ktorý svojou úspornosťou umožňuje až dvojdňovú výdrž na jedno nabitie.

Pokročilé fotografické funkcie, vyšší výkon a PureDisplay

Nokia 8.1 ponúka vďaka vyladenej kombinácii softvéru a hardvéru vynikajúce snímky. Hlavný fotoaparát disponuje optikou ZEISS s vysokou svetelnosťou, za ktorou sa ukrýva 1/2,55″ snímač s rozlíšením 12 Mpx. Vďaka tomu zachytí skvelé fotografie aj v horších svetelných podmienkach. Ostrosti snímok a rýchlemu ostreniu pomôže optická stabilizácia (OIS). O nočné selfie sa potom postará 20 Mpx adaptívna predná kamera.

V útrobách telefónu sa nachádza procesor Snapdragon 710. Grafický výkon je o 35 % vyšší a celkový výkon je o 20 % vyšší než u procesoru prechádzajúcej generácie – Snapdragon 660. Nokia 8.1 ponúkne taktiež dvojnásobný AI výkon, ktorý zaisťuje multijadrový AI Engine využívajúci úplne novú architektúru.

Nokia 8.1 ohromí 6.18” Full HD+ edge-to-edge displejom s technológiou PureDisplay a podporou HDR. Táto technológia zaisťuje vyšší kontrast, ostrosť a schopnosť zobraziť viac ako miliardu farieb. Zobrazovaný obsah pôsobí verne, či už sa používateľ nachádza v tmavej miestnosti alebo na priamom slnku. Displej tak poskytuje skvelý zážitok pri sledovaní videí a hraní hier, nech ste kdekoľvek.

Precízny dizajn a čistý Android 9 Pie

Nový model sa vyznačuje precíznym spracovaním a dôrazom na detail. Nokia 8.1 je navrhnutá tak, že odstupy jednotlivých materiálov od seba nie sú väčšie, než je hrúbka ľudského vlasu. O pocit robustnosti konštrukcie sa postará frézovaný rám z hliníka s jadrom z pod tlakom liateho kovu. Na používateľa zapôsobia aj kontrastné prvky ako zahnutý sklenený chrbát v kombinácii s povrchovými úpravami kovu.

 Nokia 8.1 prichádza na slovenský trh s najnovším systémom Android 9 Pie. Pripája sa aj do rodiny inteligentných telefónov Nokia v programe Android One, čo znamená, že prináša tie najaktuálnejšie inovácie a softvér. Smartfón dostane všetky bezpečnostné aktualizácie po dobu troch rokov a tiež dve hlavné aktualizácie operačného systému Android.

Dostupnosť

Model Nokia 8.1 bude dostupný vo variante so 4 GB operačnej pamäte s 64 GB úložiskom u vybraných partnerov vo farebnom prevedení dark blue (tmavomodrá) za odporúčanú cenu 449 €.

 

Zdroj: Nokia

Prečítajte si aj:

Nokia pripravuje klasický, nie až tak hlúpy telefón. Ktorá legenda ožije tentokrát?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.